Daimler ridică prima uzină Mercedes-Benz din Rusia

,
1.36K 0

Daimler va deschide prima sa uzină din Rusia, iar lista s-a restrâns la trei potențiale locații pentru noua fabrică Mercedes-Benz.

Confom publicației Automotive News Europe, cele trei orașe vizate de producătorul german sunt St. Petersburg, Kazan (capitala Tatarstanului) și Sverdlovsk, în Rusia centrală.

Zvonurile au apărut după ce Yuri Spridonov, președintele Agenției naționale de investiții din Rusia, a declarat pentru presa locală că piatra de temelie va fi pusă la finalul anului 2015 și că se estimează că uzina va ajunge la capacitate maximă în 2017. El a mai dezvăluit faptul că Mercedes-Benz va asambla cinci modele în Russia, mai exact, S-Class, E-Class, GLS, GLE și A-Class.

Daimler a negat, însă, în mod oficial toate zvonurile. „Momentan nu am luat nicio decizie referitoare la producția locală de modele Mercedes-Benz în Rusia. Analizăm constant producția locală pentru creșterea cotei de piață și a potențialului comercial,” a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Între timp, Russia Today a relatat faptul că Daimler ar putea extinde colaborarea actuală cu General Motors privind fabricarea pe plan local a vehiculelor Mercedes-Benz, pentru a evita construirea de la zero a unei noi uzine. Din nou, Daimler a negat și această teorie. O teorie care nu pare, totuși, implauzibilă dacă luăm în considerare faptul că, recent, General Motors și-a retras brandul Chevrolet din Russia și a suspendat activitatea uzinei din St. Petersburg.

Comentati?

Your email address will not be published.