Alpine va construi un SUV care va avea la bază actualul Mercedes GLA

,
1.38K 0

Cel de-al doilea model al mărcii de mașini sport revenite pe piață, Alpine, va fi un crossover. Conform blogului francez Caradisiac, SUV-ul Alpine va avea la bază actualul Mercedes GLA.

Noua ramură sportivă de la Renault urmează să prezinte versiunea finală a primei mașini de serie de la renașterea brand-ului, dar este clar deja că aceasta se va concentra în totalitate pe mașini sport. Conform colegilor noștri francezi de la Auto Plus, cel de-al doilea model va fi un crossover compact, care, ca și Infiniti Q (X) 30, va folosi platforma MFA (modular front architecture) de la Mercedes.

Acest lucru ar însemna că primul SUV Alpine va fi poziționat în segmentul C, fiind așadar o mașină relativ compactă. Viitorul crossover Alpine nu va avea ca rivali doar modelele deja menționate, Infiniti și Mercedes, ci și mașini ca BMW X1 și viitorul său frate sportiv X2.

Însă înainte ca acest lucru să se întâmple, așteptăm să vedem versiunea de serie a Conceptului Vision, care a fost prezentată anul acesta la Monaco. Acea mașină, un coupe clasic cu două locuri, va rivaliza cu Porsche Cayman și va deveni succesorul legendarului Renault Alpine din anii ‘50.

Comentati?

Your email address will not be published.