Caravana Actros și încărcătura explozivă

10 camioane Actros au tras și au împins un reactor petrochimic prin deșert.
,
1.43K 0

Nu este tocmai ideea noastră de călătorie. Și cu siguranță, ne depășește imaginația când este vorba de mare tonaj. A fost nevoie de trei generații de camioane Actros pentru a transporta un reactor petrochimic prin deșertul Arabiei Saudite.

1 000 de kilometric prin deșert și un reactor petrochimic de 1 048 de tone în grijă, de la o centrală petrochimică la alta, pentru epurare a gazelor. Uneori drumurile erau din ce în ce mai înguste, așadar, camioanele au fost nevoite să meargă cu roțile de pe o parte pe nisip și cu cele de pe cealaltă parte pe asfalt, iar șoferii au fost nevoiți să meargă jumătate pe nisip și jumătate pe asfalt, iar șoferii și-au ținut respirația până când zona periculoasă a fost lăsată în urmă. Reactorul petrochimic ar fi putut sări în aer în orice moment, dacă s-ar fi făcut o mișcare greșită.

Caravana Actros

Produs de mare tonaj, tras și împins prin deșert

A fost nevoie de 10 camioane Mercedes-Benz Actros și o platformă cu structură consolidată, cu 62 de roti, ca să tragă și să împingă gigantul printre dune de nisip și temperature amețitoare. În afară de gabarit și de condițiile drumului, clima extrem de fierbinte din Arabia Saudită, ajungînd chiar și până la temperaturi de 38 de grade Celsius în decembrie, a trebuit luată în considerare.

O companie specializată în ridicări de materiale grele, transporturi de mare tonaj și proiecte în construcții, a folosit trei generații de Actros SLT, camioanele dovedindu-se a fi de încredere în misiuni aproape imposibile. Șase dintre ele s-au aflat în fața încărcăturii, tractînd-o, în timp ce alte patru o împingeau de la spate. Un transfer de vehicule avea loc în momentul în care caravana Actros era nevoită să meargă în rampă. Șase Actros-uri împingeau din spate și trei trăgeau din față în – ceea ce s-a numit – o realizare magnifică a omului și a mașinii.

Caravana Actros

Inspecție atentă pentru cele zece camioane Actros și pentru reactorul petrochimic

Caravana Actros a fost urmată, 24 din 24 de ore, de o escortă alcătuită dintr-o stație de alimentare pentru echipaj și un service mecanic mobil, astfel încât reactorul să fie livrat în siguranță, pentru epurarea gazelor, tocmai de pe coasta Arabiei Saudite până în sud-estul teritoriului saudit.

Caravana Actros

O platformă cu 62 de roți au ținut bestia deasupra nisipului din deșert

Comentati?

Your email address will not be published.