Anul mașinilor sport – Mercedes-AMG GT S facelift și Mercedes-AMG GT C Coupe vin la Detroit

,
2.15K 0

Anul în care Mercedes-AMG aniversează 50 de ani de existență pare a fi anul mașinilor sport. Familia AMG GT primește membri noi, Meredes-AMG GT C Coupe și versiunea facelift a modelelor AMG GT și GT S, cu update-uri tehnice și vizuale, sunt printre ei.

AMG GT C Coupe este cea de-a șasea bestie din portofoliul AMG. În mai puțin de trei ani, de la o singură mașină construită complet de companie, AMG a ajuns la trei și sărbătorește acum anul aniversar cu un model exclusiv “Edition 50” din cadrul gamei GT C Coupe.

Toate noile modele 2018 din familia AMG GT ies în evidență grație grilei Panamericana, cu 15 bare verticale cromate, care subliniază moștenirea sportivă a brand-ului. Toate modelele AMG GT vin și cu o dotare specială preluată direct de la “Bestia Verde” AMG GT R: sistemul activ de management al aerului, AIRPANEL. Lamelele vertical se deschid și se închid cu ajutorul unui motor electric, acestea aflându-se permanent în poziția corectă pentru o răcire superioară și un flux al aerului mai bun, asigurând astfel control deplin asupra bolidului.

Mercedes-AMG GT C Coupe Edition 50, C 190 (2017)

Motorul AMG V8 de 4.0 litri rămâne pe poziții sub capota mașinilor ultra-performante, dar modelul entry level AMG GT primește 13 CP în plus (469 CP). Aceleași cifre sunt valabile și pentru GT Roadster încă din momentul lansării. La polul opus se regăsește GT S, care are acum 515 CP.

Modelele GT C Coupe și Roadster se mulțumesc cu nici mai mult, nici mai puțin decât 550 CP, iar GT R rămâne cu 577.

Noul Mercedes-AMG GT C Coupe este programat să-și facă apariția pe piață sub forma unui model exclusiv, Edition 50. Arcade ample, robuste ale roților dau senzația că mașina are o amprentă impresionantă, iar cifrele nu fac decât să confirme. GT C Coupe deține un ecartament mai mare (cu 2,25 inchi mai lat ca AMG GT și GT S, identic cu GT R) și punte spate active[, toate acestea asigurând o tracțiune superioară.

Este disponibilă și o suspensie sport AMG. Suspensia sport AMG RIDE CONTROL de la AMG GT C Coupe și Roadster prezintă un sistem de amortizare variabil, adaptiv.

Mercedes-AMG GT C Coupe Edition 50, C 190 (2017)

Mercedes-AMG GT C Coupe și GT C Roadster beneficiază și de o punte spate activă oferită standard, care și-a făcut apariția odată cu GT R. Până la viteze de 100 km/h, roțile din spate sunt orientate în direcția opusă roților din față, garantând astfel un plus de plăcere la volan. Dincolo de 100 km/h, sistemul orientează roțile din spate în aceeași direcție cu roțile din față, pentru o manevrabilitate superioară.

AMG GT S, GT și GT C sunt echipate standard și cu un diferențial cu alunecare limitată pe puntea din spate, integrat în transmisie. Acesta asigură o tracțiune superioară a roților mortice și permite abordarea virajelor cu viteze mai mari.

AMG GT C Edition 50

În anul aniversar, Mercedes-AMG lansează modelul exclusivist “Edition 50”. Compania care a venit pe lume în 1967 va sărbători anul acesta, jumătate de secol pe piață și în sporturile cu motor. Doar 50 de unități AMG GT C Coupes și 50 AMG GT C Roadstere cu emblema “Edition 50” vor vedea lumina zilei.

Mașina va fi disponibilă exclusiv în Graphite Grey Magno, cu elemente negre cromate. Modelu va fi ușor de recunoscut grație prezenței emblemei “Edition 50”.

Mercedes-AMG GT C Coupe Edition 50, C 190 (2017)

Interiorul modelului vine cu o combinație contrastantă în negru și argintiu, dar și cu piele nappa în argintiu perlat/negru care prezintă cusături gri cu model de diamant. Volanul negru AMG Performance este îmbrăcat complet în microfibră DINAMICA, purtând, de asemenea logo-ul “Edition 50”. Pachetul AMG Interior Night este oferit standard. Tetierele scaunelor AMG Performance vin și ele cu emblema care confirmă că este un model special.

Același pachet este disponibil și în cadrul gamei modelelor Coupe ale familiei AMG GT. Pachetul AMG Exterior Carbon Fiber subliniază, din nou, caracterul sportiv al mașinilor, aducând cu sine numeroase elemente din fibră de carbon.

GT și GT S sunt disponibile acum cu jante cu 5 spițe duble de 19 sau 20 de inchi în gri titaniu, cu anvelope 265/35 R 19 pe față și 295/30 R20 pe spate.

Aplicația AMG Track Pace poate transforma smartphone-ul oricărui șofer într-un inginer de curse personal. Aplicația analizează și poate îmbunătăți stilul de condus pe circuit și permite salvarea timpilor pe un tur de circuit sau pe anumite sectoare, dar și postarea evoluțiilor pe rețelele de socializare.

Comentati?

Your email address will not be published.