Rollercoaster într-un S 500 Intelligent Drive. Video

,
1.82K 0

Puneți-vă centurile. Țineți-vă bine. Pornim. Șine șerpuite și rulare cu capul în jos. Sunteți în siguranță, pentru că sistemul este construit de așa natură încât să vă ofere siguranță. Așa se întâmplă într-un rollercoaster. Dar a lua loc pe scaunul șoferului într-un Mercedes-Benz S500 Intelligent Drive nu e prea diferit. De fapt, confortul este departe de cel al unui rollercoaster.

Vă puteți imagina la volan făcînd orice altceva decât să conduceți? Nu se mai pune problema dacă se va întâmpla, ci când se va întâmpla. Doar imaginați-vă: nu țineți mâinile pe volan. Nu aveți picioarele pe pedale. Iar privirea nici măcar nu trebuie să fie la drum. Vedeți? Exact cum ziceam. O călătorie într-un rollercoaster. Așa își promovează Mercedes-Benz mașinile autonome, o realitate care acum zece ani era doar un vis. Suntem acum martori ai unei revoluții a mobilității.

Iar viitorul despre care vorbesc în clip se plimbă prin orașe chiar la această oră. Mașina care arată ca un OZN, Mercedes-Benz F015 Luxury in Motion, a fost surprinsă deja rulînd prin San Francisco, California. Iar Mercedes-Benz S 500 Intelligent Drive teastează, de câteva luni, în Santa Barbara, California. Automobilele construite de compania germană au călătorit, până în acest moment, peste 16 000 de kilometri în toată lumea, atât pe autostrăzi, cât și în condiții de trafic aglomerat, în orașe. Aceste automobile pot detecta posibile pericole și pot reacționa în funcție de ele.

Prima călătorie a Mercedes-Benz S 500 Intelligent Drive a avut loc în august 2013, când a pornit pe drumul urmat de Bertha Benz acum 125 de ani, la volanul automobilului abia construit Patent Motorwagen, de la Mannheim către orașul său natal, Pforzheim. În 2013, vehiculul de cercetare a rulat independent în situații complexe de trafic cum ar fi blocaje, giratorii, pietoni, motocicliști, bicicliști și tramvaie. Bertha Benz a devenit atunci prima persoană care a condus un automobil pe o distanță atât de mare: aproximativ 104 kilometri. Dar atunci habar nu avea că era o deschizătoare de drumuri pentru ceea ce urma să se întâmple.

Comentati?

Your email address will not be published.