Mercedes-Benz G-Class Proffesional: Off-roader pur

,
1.61K 0

G-Wagen se întoarce la origini. Mercedes-Benz G-Class Professional este noua versiune off-road dedicată puriștilor, special echipată pentru incursiunile extreme în afara drumurilor asfaltate.

După ce s-a transformat din vehicul militar în off-roader de lux, Mercedes G-Class revine la conceptul inițial din 1979, transpus în zilele noastre. La fel ca și restul variantelor, G-Class Professional este dotat cu un șasiu rigid, tracțiune integrală permanentă, cu reductor și 3 diferențiale blocabile electric.

Totuși, pentru a-i oferi un cuplu pe măsura aptitudinilor off-road, inginerii Mercedes a modificat motorul diesel V6 de 3 litri, pentru a obține un plus de 34 CP și 60 Nm. Înarmat cu 245 CP dezvoltați la 3600 rot/min, și, mai important, cu 600 Nm între 1600 și 2400 rot/min, noul G 350 d Professional e gata să dea piept cu orice provocare. Chiar și cu cele legate de consumul de motorină, pentru că noua variantă este mai economică cu 15,4% decât precedenta.

Mercedes-Benz G-Class (BR 463) 2016

La exterior, G-Class Professional va fi ușor de recunoscut grație elementelor tipice: calandru negru mat, jante negre din aliaj, pneuri 265/70 R 16 și gardă la sol mărită cu 10 mm. Ultimele două modificări aduc cu sine și creșterea unghiurilor de atac, la 36° (față de 30° la varianta standard), respectiv de degajare, la 39° (30° pentru G 350 d). Trebuie menționate și sarcina utilă de 592 kg și masa remorcabilă, de 3,2 tone.

Pentru a sublinia caracterul purist al noului G-Class Professional, Mercedes a eliminat câteva dintre dotările de confort cu care luxosul G-Class și-a obișnuit clientela, cea mai evidentă fiind dispariția sistemului de navigație și a geamurilor electrice. În schimb, G 350 d Professional se laudă cu preșuri cu suprafață aderentă și canale speciale de drenaj al apei din habitaclu.

Mercedes-Benz G-Klasse (BR 463) 2016

O bară de protecție din oțel și un troliu profesional pot fi montate opțional. Tot opționale sunt și grilele de protecție pentru blocurile optice, geamurile spate fumurii, portbagajul montat pe plafon, podeaua din lemn pentru portbagaj și treptele din aluminiu grefate la nivelul pragurilor.

Clienții din Germania pot deja comanda noul Mercedes G-Class Professional, la prețuri începând cu 79.968€, urmând ca livrările să înceapă în septembrie.

Comentati?

Your email address will not be published.