Construit pentru podium – Mercedes-Benz SL a ajuns la Săptămâna Modei de la Berlin

,
1.39K 0

După ce au dovedit că sunt obsedați de o legendă, așa cum arată și numele campaniei, fotomodelul Natasha Poly, fotograful Jeff Bark și designer-ul japonez expert în latex Atsuko Kudo au decolat către Săptămâna Modei de la Berlin. Și nu s-au dus singuri, ce acompaniați de însăși legenda: Mercedes-Benz SL îmbrăcat în latex albastru strălucitor.

“Mercedes-Benz SL este o legendă în istoria mașinilor sport, încă de la debutul modelului 300 SL în 1954. Tocmai din acest motiv, imaginea oferită de această campanie trebuia să fie una remarcabilă. Am creat ceva ce nu a mai fost făcut niciodată: am îmbrăcat întreaga mașină în latex”, povestește cu mândrie Wolfgang Schattling, directorul departamentului de Comunicare și Marketing Mercedes-Benz. El a fost cel care i-a întâmpinat pe protagoniștii campaniei la locația oficială a evenimentului, lângă Poarta Brandenburg din Berlin.

Pentru Mercedes-ul SL care a fost vedeta campaniei, echipa a folosit nu mai puțin de 130 de metri pătrați de latex, cam cât suprafața unui teren de teni.

“Atsuko a muncit trei zile la rând ca să întindă acea prelată, iar când am aspirat aerul de sub ea, în ziua filmărilor, la 4 dimineața, am rămas fără grai. A fost senzațional atunci când liniile SL-ului au devenit vizbile sub latex”, își amintește fotograful Jeff Bark.

“Am pus reflectoarele pe mașină pentru a-i scoate în evidență personalitatea tridimensinală. Culorile și luminile nu au fost deloc retușate, ci le-am creat chiar acolo, pe platoul de filmare. Entuziasmul meu a molipsit întreaga echipă, în ciuda temperaturilor de peste 40 de grade și a programului extrem de încărcat”, a adăugat acesta.

Pentru top modelul Natasha Poly, latexul a fost o experiență cu totul nouă: una pe cât de provocatoare, pe atât de amuzantă.

Obsession with an Icon (10)

“A fost nevoie de trei oameni ca să mă ajute să mă îmbrac. Totul trebuia să arate impecabil. Rezultatul a fost extraordinary. Nu am văzut niciodată până acum o mașină care să arate atât de spectaculos și evident, nu am mai văzut niciodată o mașină îmbrăcată în latex”, spune ea.

Atsuko Kudo era deja obișnuită cu astfel de mucă. Ea a creat costume din latex și pentru Beyonce, Lady Gaga și fotomodelul Kate Moss.

“Sunt obsedată de acest material și am văzut imediat că silueta incredibilă a acestei mașini, Mercedes-Benz SL, seamănă cu ceea ce creez eu. Însă a fost prima dată când am folosit o cantitate atât de mare de latex, iar momentul în care acesta a fost întins pe mașină a fost de neuitat.”

Echipa care a lucrat la campania pentru Mercede-Benz SL a asistat la spectacolul pus în scenă de tânărul designer spaniol Xavi Reyes, prezentat în colaborre cu Mercedes-Benz și ELLE.

Reyes Mercedes-Benz SL Fashion Week

Comentati?

Your email address will not be published.