Atieva Edna: V-CLASS ELECTRIC își demolează aversarii, FERRARI și Tesla

,
1.14K 0

O companie americană, Atieva – cu câțeva nume de laTesla la activ – a venit cu ideea primului V-Class electric. Un monstruos van de la Mercedes, pregătit să bată Tesla și Ferrari cu propriile lor arme.

Atieva a fost fondată de către fostul membru din conducerea Tesla, Peter Rawlinson, în colaborare cu gigantul chinez SAIC Motor. Compania din Silicon Valley a decis să își prezinte trenul de rulare magic într-un mod spectaculos.

Atieva Edna este numele primei lor creații, un van construit anume pentru drag racing. Acest Mercedes V-class reconfigurat, de generație anterioară, a scăpat acum de orice motorizare pe combustie, folosind în schimb, trenul de rulare electric construit de Atieva. Pentru a-i testa performanța, Edna a aliniat la start Clasa V alături de Tesla Model S și de un Ferrari California. Rezultatul este un van câștigător cu o viteză de 60 mph (96 km/h). Tesla, însă, nu a fost una în versiune de top, ci în versiunea P90D cu modul Ludicrous.

Edna are un pachet cu două motoare electrice, două cutii de viteze și o baterie puternică de 87 kWh, care să stocheze puterea. Toate acestea depășesc 900 CP.

Atieva are drept obiectiv aducerea pe piață a unei limuzine electrice în 2018. În 2020 și 2021, două modele crossover vor completa familia.

 

Comentati?

Your email address will not be published.