Pe locuri, fiți gata, start! Producția a trei modele Mercedes-AMG GT a început la Sindelfingen!

,
1.22K 0

Super mașini construite într-o super uzină. Fabrica de la Sindelfingen tocmai a început producția a trei noi modele GT: Mercedes-AMG GT R, GT Roadster și GT C Roadster sunt construite manual acolo.

Familia Mercedes-AMG GT, al cărei prim membru a venit pe lume în septembrie, este cea de-a doua dezvoltată în totalitate de Mercedes-AMG.

“Cu noul AMG GT R și cu cele două modele roadster ale familiei AMG, a început producția acestor vehicule extraordinare la Sindelfingen. Echipa de acolo produce ceea ce până acum s-a realizat în totalitate la Affalterbach, cu aceeași motivație și la același nivel în ceea ce privește calitatea,” susține Tobias Moers, CEO la Mercedes-AMG GmbH.

Toate mașinile AMG construite la Sindelfingen sunt lucrate complet manual. Procedura începe odată ce caroseria vine din atelierul de vopsitorie. Piese ușoare cum ar fi acoperișul din fibră de carbon sau cel din pânză sunt montate cu precizie de către experți. Atașarea trenului de rulare de mașină este momentul pe care inginerii sobri îl numesc – în mod romantic – “căsătorie”. Este nevoie de nu mai puțin de zece angajați care să unească toate componentele la momentul potrivit. Odată ce mașina și trenul de rulare sunt “căsătoriți”, urmează testele dinamice pe circuitul propriu al uzinei.

Inginerii de la Sindelfingen păstrează permanent legătura cu experții de la Affalterbach, acolo unde se află sediul AMG.

“Demarând producția celor trei noi mașini sport AMG, uzina de la Sindelfingen își dezvoltă competențele în segmentul superior și în clasa de lux,” spune Michael Bauer, managerul uzinei Mercedes-Benz Sindelfingen.

Mercedes-AMG GT R joacă un rol important în cadrul gamei de mașini sport care poartă emblema AMG. Niciodată compania nu a integrat atâta tehnologie preluată din sporturile cu motor într-o model de serie. GT R este propulsat de un motor V8 biturbo cu 585 CP și vine cu elemente de dinamică activă.

Cei mai tineri membri ai familiei AMG, GT Roadster și GT C, tocmai au ieșit de pe liniile de asamblare pentru a oferi o experiență în aer liber tipică mașinilor super puternice ale companiei. GT C aleargă cu 476 CP, în timp ce vârful de gamă ascunde 557 CP sub capota sa frumos sculptată.

Noile modele vor ajunge pe piață în această primăvară.

Comentati?

Your email address will not be published.