Înconjurul lumii în cinci ani cu un Mercedes-Benz retro

,
1.37K 0

Ce aveți de gând să faceți când veți ieși la pensie? Un cuplu din Noua Zeelandă, Fred and Elisabeth Smits, își trăiește a doua tinerețe, într-o aventură mondială la bordul unui senzațional Mercedes-Benz retro din 1957.

Călătorii au trăit decenii la rând în Wellington, Noua Zeelandă, dar emigraseră din Olanda, pe vremea când erau doar niște liceeni îndrăgostiți. Povestea lor este cât se poate de romantică: sunt născuți în aceeași zi, dar la un an diferență. Și – spun ei – nu se ceartă niciodată.

“Fără discuții.” spune Fred. “Șoferul are întotdeauna dreptate.”

Around the world 2 Mercedes-Benz retro

Fred este șoferul, dar doamna este copilotul/parteneru/soția și are, la rândul ei, o grămadă de făcut: ea este cea care pune la punct fiecare detaliu al călătoriei, inclusiv itinerariile, hărțile, asigurările, documentele pentru trecerea vămilor și pentru obținerea vizelor și întreține conversația de pe locul pasagerului, inclusiv acel obișnuit: “Oh, dragule, mergi un pic prea repede!”

Și-au cumpărat Mercedes-ul 220S din 1957 la începutul anilor 2000 și au parcurs de atunci aproximativ 56 000 de kilometri în călătoriile lor prin Noua Zeelandă.

Mercedes-Benz Ponton a fost primul model de serie de după război al producătorului auto german. 584 254 de unități au fost construite în intervalul 1953 – 1962. Peste 55 000 de examplare 220S au ieșit pe porțile uzinei de la Stuttgart. Aceste mașini au câștigat multe concursuri de anduranță și raliuri.

După ce au supus mașina câtorva teste, au decis că bătrânul motor poate face față aventurilor de-a lungul unei călătorii de cinci ani.

“Mașina asta este ca un mare magnet negru pentru toată lumea”, spune Fred.

Cuplul a pornit într-un turneu mondial de 130 000 de kilometri, în primăvara anului 2014. Dar Mercedes-ul lor retro a avut nevoie de o transformare majoră înainte de călătorie. A fost nevoie de 18 luni pentru a-l reconstrui de la zero. Și l-au numit apoi ‘Abel,’ după numele exploratorului olandez care a fost primul European care a pus piciorul pe pământul Noii Zeelande. Și, în sfârșit, au pornit la drum, în Los Angeles, în august 2014. Primele lor destinații au fost muzee clasice, curse retro la Laguna Seca, o ediție a Concursului Eleganței de la Pebble Beach și alte evenimente și locuri pe care nu le puteau rata.

Around the world 3 Mercedes-Benz retro

Dar cel mai special moment al călătoriei lor a fost cel în care și-au reînnoit jurămintele în Las Vegas, acolo unde ceremonia a fost condusă de nimeni altul decât de Maestrul de Ceremonii ‘Elvis’. Cei trei copii ai lor au zburat la Vegas ca să le fie alături. Evident, mașina de nuntă a fost bătrânul lor Mercedes.

Când au ajuns în Vancouver, călătoriseră deja 377 de zile, parcurseseră deja 38 586 de kilometri pe teritoriul a 42 de state americane și al două provincii canadiene, petrecuseră nopțile în 64 de locații diferite, înfruntaseră zăpada în Flagstaff, Arizona, și patru zile de căderi masive de precipitații în Nashville, Tennessee. Spărseseră deja patru perechi de ochelari, o farfurie și erau responsabili pentru un accident fatal în trafic: victimă le-a căzut o veveriță sinucigașă.

Acum au pornit din nou la drum și se vor afla în Statele Unite pentru următoarele două luni. Au de gând să petreacă iarna în Mexic, mutîndu-se dintr-un loc în altul, înainte de a se îndrepta spre America Centrală și de Sud. După ce vor bifa lumea latină, își vor urca Mercedes-ul pe vapor pentru a-și continua odiseea pe Bătrânul Continent în 2016.

Comentati?

Your email address will not be published.