Dat uitării: McLaren-Mercedes SLR condamnat să rămână nemișcat

,
1.42K 0

Din 2011, un supercar McLaren-Mercedes SLR adună praf după ce poliția din Cehia a pus sechestru pe el. Aceasta este soarta cruntă a mașinii supersport, care odinioară le dădea fiori rivalilor Porsche și Ferrari.

Mușchi pe caroserie, iarba se leagănă prin jantele cu aspect de turbină. În Republica Cehă, un Mercedes SLR McLaren (estimate în 2017 la aproximativ 350.000 de euro) se descompune în aer liber. Supercar-ul exclusivist are deocamdată de așteptat acolo din cauza unei infracțiuni financiare (încă neexplicate).

În cazul în care autoritățile clarifică abuzul, sunt șanse mari ca SLR-ul să fie scos la o licitație organizată de poliție. Sub capotă se regăsește un motor V8 de 5.4 litri, care, în mod normal, pune în mișcare 626 CP. De la 0 la 100 km/h, are nevoie de 3,6 secunde, viteza maximă fiind de 337 km/h. Însă punem sub semnul întrebării dacă mașina mai poate să atingă acele cifre. De-a lungul anilor, vântul și alte condiții meteo, dar și flora și fauna, s-ar putea să-i fi afectat virtuțile tehnice, care au nevoie de reparații majore.

slr-3

Povestea tristă a SLR-ului nu este unică. Recent, autoritățile elvețiene au confiscat colecția exclusivistă de supercar-uri a unui oficial din lumea a treia, acesta fiind acuzat de spălare de bani. Ferrari 599 GTO, Ferrari Enzo și Bugatti Veyron, Lamborghini Veneno, dar și un Koenigsegg One: 1, pe care poliția elvețiană le-a confiscat pe aeroportul din Geneva la începutul lunii noiembrie.

Teodoro Obiang Nguema Mangue, vicepreședinte al statului african Guineea Ecuatorială și fost proprietar de bijuterii pe roți, nu-și va mai primi niciodată mașinile preferate, care se descompun la ora actuală într-un depozit al poliției. Mașinile însumează o valoare greu de estimate, doar Koenigsegg One: 1, unul dintre cele șapte, valorează 2,8 milioane de euro.

Autoritățile au confiscat flota lui Obiang la scurt timp după ce acesta și-a pus la cale plecarea din Elveția. Este încă neclar dacă fostului proprietar al supercar-ului i s-a permis plecarea din țară. Este cert însă că acesta a fost declarat persona non grata în Statele Unite și în Franța.

slr (1)

Comentati?

Your email address will not be published.