Un G-Class retro – Amintiri din copilăria celui mai longeviv SUV

,
3.02K 0

Mercedes G-Class este de departe cel mai longeviv model SUV. Exteriorul său nu a suferit schimbări majore de-a lungul celor peste 5 decenii de viață, care a început în anii ’70. Dar vehiculul cu înfățișare de tanc nu a devenit degeaba preferatul vedetelor. Interiorul său asigură luxul, confortul și senzația de a fi atotputernic, așa cum nicio altă mașină nu o poate oferi.

Dar cum arătau SUV-urile G de la Mercedes în tinerețea lor? Ei bine, avem ocazia să vedem cu ochii noștri un interior retro construit de specialiștii de la Carlex Design. Dar aceștia nu au luat ca sursă de inspirație prima etapă din viața Clasei G, ci aceea de la finele anilor ’80 și începutul anilor ’90.

Vintage G-Class

Interiorul este îmbrăcat aproape în totalitate în lemn și piele cu aspect tocit, chiar și prizele de aer, în timp ce plafonul este acoperit cu o piele întoarsă artificială, maronie, cu aspect de catifea. Poate au rămas fără piele naturală? În orice caz, totul se potrivește perfect, pentru că vorbim despre un model G463 destul de vechi, care a văzut lumina zilei in 1990.

Și nu are niciun rost să ne apucăm să căutăm vreo suprafață din plastic în cabină, și nici butoane cu vreun contur rotunjit: totul este pătrățos în acest G-Class retro, atât la exterior, cât și la interior. În schimb, habitaclul este cusături masive realizate nu cu ață, ci tot cu piele.

Vintage G-Class 4

Pentru a oferi o mână de ajutor oamenilor ocupați care trăiesc în prezentul nostru nebunesc, cei de la Carlex Design au adăugat și câteva mape și curele care să susțină acte și diverse hârtii în acest G de școală veche. Așa cum probabil ați ghicit deja, toate sunt făcute tot din piele.

Experții de la Carlex Design păstrează secretă identitatea proprietarului, dar ne oferă câteva indicii în ceea ce privește personalitatea acestuia: este “un călător dedicat și un om cu o curiozitate excepțională când vine vorba despre lumea întreagă.” Da, asta explică preferințele sale.

Acum doar trebuie să așteptăm momentul în care Kim Kardashian – ea însăși curioasă în privința lumii noastre – își va comanda următorul G-Class cu interior retro.

Comentati?

Your email address will not be published.