Mercedes-AMG dansează samba în Marele Premiu al Braziliei și câștigă din nou

,
1.2K 0

A fost nebunie totală în Brazilia, într-o cursă întreruptă de două ori, cu șase abandonuri înregistrate, printre care și Kimi Raikkonen de la Ferrari. Lewis Hamilton a câștigat, dar colegul Nico Rosberg păstrează un avans de 12 puncte în clasamentul general, cu o cursă înainte de final. Titlul mondial se va decide la Abu Dhabi.

În Brazilia, cursa a debutat în spatele Safety Car-ului. În turul 2, piloții au fost la un pas de o coliziune în masa. Max Verstappen s-a plâns că nu vede mare lucru în fața sa, iar toți piloții s-au temut de coșmarul acvaplanării.

Marele Premiu al Braziliei (7)

Turul 4 și Hamilton a fost din nou cât pe ce să depășească Safety Car-ul. A avut însă o scuză bună. Britanicul s-a plâns că îi intră apă în cască.

Safety Car-ul a ieșit în turul 7, dar în linie dreaptă, piloții au avut parte de vizibilitate zero. Chiar și așa, Max Verstappen l-a depășit instantaneu pe Kimi Raikkonen.

Marele Premiu al Braziliei (5)

În turul cu numărul 11, Sebastian Vettel a pierdut controlul monopostului, dar a reușit să revină pe circuit. Nu a fost însă la fel de ușor pentru Markus Ericsson. Trei tururi mai târziu, acesta s-a lovit de parapet și a fost nevoit să se retragă. Safety Car-ul a fost din nou trimis pe circuit. Max Verstappen și Ricciardo au intrat la boxe chiar când semaforul arăta culoarea roșie, iar australianul a primit o penalizare de 5 secunde.

Safety Car-ul a ieșit de pe pistă, dar riscul de accidente a intrat din nou în cărți. De această dată, cel mai experimentat pilot din Marele Circ, Kimi Raikkonen, a fost cel care a pierdut controlul monopostului.

“Câți mai trebuie să abandoneze ca să oprim cursa? Este o prostie!”, a urlat vehement Vettel. În turul 21, steagul roșu i-a trimis pe piloți pe linia boxelor.

Marele Premiu al Braziliei (8)

Jumătate de oră mai târziu, piloții se pregăteau să revină pe circuit. Cu o atitudine de gentleman, Lewis Hamilton i-a oferit haina sa uneia dintre fetele îmbrăcate sumar care îi țineau umbrela. Cursa s-a reluat din nou având Safety Car-ul la conducere.

În turul 28, din nou steag roșu, pentru că o perdea de ploaie a acoperit circuitul. “Pista este în regulă”, a contrazis Hamilton decizia, cu un ton ironic. Prezența lui Nico Rosberg chiar în spatele lui era, evident, extrem de incomodă pentru britanic. În timpul celei de-a doua pause, Hamilton a decis să renunțe la casca personalizată, care reprezenta un tribute pentru Ayrton Senna, pentru că impermeabilitatea acesteia i-a dat de furcă.

Marele Premiu al Braziliei (4)Safety Car-ul s-a retras, în sfârșit, în turul 32 și a fost tot ce a avut nevoie Verstappen pentru a-l depăși pe Rosberg. În turul 40, puștiul de 19 ani a demonstrat că se poate ridica la nivelul unui pilot experimentat, când a fost la doar câțiva centimetri de o coliziune cu parapetul. Dar, în mod miraculos, a redresat monopostul și și-a păstrat poziția în fața liderului clasamentului. Dar nu pentru mult timp, pentru că echipa l-a chemat pentru a-l trece pe gume intermediare și Verstappen a revenit pe circuit pe poziția a 16-a!

În turul 47, a venit rândul lui Rosberg să greșească. Roata dreapta față a mușcat linia albă, iar neamțul abia și-a putut stăpâni Mercedes-ul.

Preferatul suporterilor din Brazilia, Felipe Massa, a terminat cursa de acasă cu o mare dezamăgire. S-a izbit și el de parapet și a oprit chiar pe linia de intrare la boxe. Safety Car-ul a revenit pe circuit, iar Lewis Hamilton s-a plâns din nou că îi este aproape imposibil să mențină temperatura în pneuri.

“Câte accidente vor să mai vadă?”, a întrebat ironic Rosberg.

“Așteaptă să se mai întâmple un accident!”, a spus și Verstappen.

Din turul 55, piloții au avut mână liberă din nou. Pulsul celor de la Red Bull a urcat la cote alarmante, pentru că Verstappen a trecut de Ricciardo după un duel bară la bară. Daniel Kvyat a fost următoarea victimă, apoi olandezul i-a înșirat pe Ocon, Nasr și Hulkenberg.

Marele Premiu al Braziliei (9)

Vettel alerga după Carlos Sainz junior, dar cu 5 tururi înainte de final, Verstappen îi sulfa în ceafă. Olandezul Zburător l-a depășit cu o mișcare îndrăzneață. Sainz a fost și el o pradă ușoară. “Cred că asistăm la un moment special”, anticipase Horner, șeful de la Red Bull.

În frunte, piloții Mercedes aveau avans mare. Lewis Hamilton a câștigat în premieră cursa din Brazilia. Colegul Nico Rosberg a terminat pe 2, dar rămâne lider în clasamentul general. Titlul se va decide peste două săptămâni la Abu Dhabi.

Marele Premiu al Braziliei (2)

 

Sursă foto: Channel 4 F1.

Loc Pilot Nationalitate Echipa Punctaj
1 Nico Rosberg GER Mercedes 367
2 Lewis Hamilton GBR Mercedes 355
3 Daniel Ricciardo AUS Red Bull Racing TAG Heuer 246
4 Sebastian Vettel GER Ferrari 197
5 Max Verstappen NED Red Bull Racing TAG Heuer 192
6 Kimi Räikkönen FIN Ferrari 178
7 Sergio Perez MEX Force India Mercedes 97
8 Valtteri Bottas FIN Williams Mercedes 85
9 Nico Hulkenberg GER Force India Mercedes 66
10 Fernando Alonso ESP McLaren Honda 53
11 Felipe Massa BRA Williams Mercedes 51
12 Carlos Sainz ESP Toro Rosso Ferrari 46
13 Romain Grosjean FRA Haas Ferrari 29
14 Daniil Kvyat RUS Toro Rosso Ferrari 25
15 Jenson Button GBR McLaren Honda 21
16 Kevin Magnussen DEN Renault 7
17 Felipe Nasr BRA Sauber Ferrari 2
18 Jolyon Palmer GBR Renault 1
19 Pascal Wehrlein GER MRT Mercedes 1
20 Stoffel Vandoorne BEL McLaren Honda 1
21 Esteban Gutierrez MEX Haas Ferrari 0
22 Marcus Ericsson SWE Sauber Ferrari 0
23 Esteban Ocon FRA MRT Mercedes 0
24 Rio Haryanto INA MRT Mercedes 0

Comentati?

Your email address will not be published.