Mercedes-Benz G-Class este protagonistul unui proiect unic în lume. Îndrăzneț, genial, dar și periculos. Un celebru fotograf și un expert în comportamentul animalelor sălbatice au primit o misiune incredibilă. Au avut la dispoziție 48 de ore pentru a face o singură fotografie care să ilustreze lupta leilor pentru supraviețuire.
Fotograful Adrian Steirn și expertul în animale Kevin Richardson pășesc pe teritoriul leilor, într-un safari african. Este un teritoriu al intuiției mai degrabă decât unul al regulilor bătute în cuie. Sub nicio formă, Kevin nu va accepta ideea că aceste feline mari, sălbatice, trebuie dominate. Ele sunt stăpânii propriei lumi, nu oamenii. Deși a fost, până acum, zgâriat, înțepat și chiar mușcat, dar niciodată intenționat, Kevin încă este convins că relația cu leii trebuie se dezvoltă în timp și trebuie alimentată cu afecțiune și respect. „Un leu nu este un obiect”, spune acesta.
“Adrian nu este obișnuit cu leii, iar leii nu sunt obișnuiți cu el. Misiunea mea este să am grijă că atât animalele, cât și fotograful sunt în siguranță”, explică specialistul. Pentru a reduce riscul, acesta interacționează doar cu lei pe care îi cunoaște din ziua în care s-au născut.
Marile feline africane îl vor vedea pe Adrian ca pe un străin care nu face decât să le invadeze teritoriul. Kevin i-o spune de la bun început, dincolo de gardul care desparte animalele de libertatea de plină. Un gard pe care un indicator anunță: “Animale sălbatice”.
Dar în timp ce se pregătesc să surprindă momentul perect, izbucnește o furtună. Mercedes-ul G-Class îi apără de căderile masive de precipitații, dar această furtună nu face decât să le dea planurile peste cap, așa că cei doi sunt nevoiți să se retragă.
Mai au 11 ore la dispoziție și încă nu au reușit să facă acea fotografie care reprezintă misiunea lor. Așa că proiectul devine acum o cursă contra timp, exact așa cum este și supraviețuirea leilor. În 15 ani, populația leilor africani s-a redus de la 350.000 la aproximativ 25.000.
“Am stat într-o cușcă, am stat în mașină, nu am putut să ies și să fotografiez. Practic, nu am făcut nimic”, se plânge Adrian. Dar îi vine o idee. O puteți afla în documentarul de mai jos și tot acolo, puteți vedea fotografia pentru care a muncit nu mai puțin de 48 de ore!
https://www.youtube.com/watch?v=37ihxdt6qqw