Căpitanul și tânăra șoferiță navighează prin oraș la bordul unui GLA

,
2.31K 0

Toată lumea la bord! Un fost căpitan de vas în vârstă de 78 de ani și o șoferiță începătoare navighează prin Hamburg, într-un Mercedes-Benz GLA. O mașină, două puncte de vedere. Haideți să vedem ce vede această echipă neconvențională în GLA.

Julie De Groditz se pregătește de absolvirea liceului și tocmai și-a luat permisul de conducere. Partenerul său la condus, Jurgen Schwandt, un căpitan de vas care a străbătut mările planetei în lung și în lat decenii întregi, se află acum la al cincilea Mercedes. Cei doi testează GLA-ul la Hamburg.

Mercedes-Benz GLA

Căpitan pe mare, căpitan și la volan. Herr Schwandt se simte ca acasă în Mercedes. Știe exact ce și unde să găsească. În comparație cu navele uriașe pe care le-a manevrat pe oceane toată viața, manevrarea unui GLA pe străduțe înguste este pentru el floare la ureche. Cere ajutorul echipajului, adică al sistemului de navigație care îi arată ruta și al funcției ECO start/stop, atunci când petrece timp într-un Hamburg congestionat.

“Un petrolier are nevoie de până la 15 kilometri ca să se oprească. Așa că dacă nu estimezi corect, poți petrece minute agonizante așteptînd, fără nicio putere, o coliziune inevitabilă”, povestește căpitanul aventurile sale de pe mare.

Mercedes-Benz GLA

Dar când vine vorba de GLA, eventualitatea unei coliziuni se exclude, pentru că știe exact cum să-l manevreze. S-a descurcat și cu vehicule mai mari de atât, chiar și pe uscat.

“Cu mult timp înainte să am nevoie de permis de conducere, m-am înrolat ca membru al echipajului pe un vas, la 16 ani. Când, în sfârșit, mi-am luat o casă, 25 de ani mai târziu, am cumpărat un G-Class. Am condus până acum doar mașini Mercedes. Nimic nu le întrece când vine vorba de rezistență și calitate”, spune căpitanul.

Un singur lucru îi displace căpitanului la GLA. “Culoarea mașinii – albastru mărilor de sud – nu e preferata mea. Eu prefer Marea Caraibilor.”

Mercedes-Benz GLA

Julie gustă umorul seniorului aflat pe scaunul pasagerului din dreapta. Și ca orice doamnă sau domnișoară, ea observă, mai întâi de toate, design-ul mașinii. Așa că, să începem cu interiorul:

“Scaunele sunt chiar sportive și îți dau senzația că te afli într-o mașină de curse. Bordul, cu toate comutatoarele și cu prizele de aer argintii arată destul de futuristic, ca și cum ar fi bordul unei navete spațiale”, este de părere Julie.

Dar această navetă spațială vine cu transmisie manuală, iar ea, până acum, nu a condus decât mașina mamei sale și aceea automată: “Prima dată când am încercat GLA-ul, mi-a luat ceva timp până m-am obișnuit cu schimbătorul. Primii câțiva metri au fost o comedie pe cinste.” Dar a scăpat. Nu există niciun video al primei sale încercări de a conduce o mașină cu transmisie manuală.

Mercedes-Benz GLA

“De multe ori, îmi este greu să apreciez lățimea mașinii atunci când sunt la volan, dar GLA-ul oferă vizibilitate mare și mă simt încrezătoare chiar și atunci când merg în viteză pe străduțe înguste. În același timp, mă bucur enorm de funcția Active Parking Assist – dacă aș avea o mașină atât de inteligentă, cu siguranță nu m-aș baza doar pe vederea mea în orice situație. GLA-ul este ca un bodyguard.”

Așadar, o lăsăm pe Julie cu bodyguard-ul pe roți, căpitanul și traficul congestionat din Hamburg. Și le urăm vânt din pupă!

Sursă foto: Mercedes-Benz Magazine.

Comentati?

Your email address will not be published.