Viitorul SUV Mercedes-Maybach va avea un rival de la Rolls-Royce

,
2K 0

Rolls-Royce a confirmat lansarea primului SUV din istoria sa. Viitorul 4×4 a primit undă verde pentru producția de serie, preconizată pentru 2017. Noul model va fi rivalul direct al viitorului SUV Mercedes-Maybach.

„Sunt onorat să pot confirma faptul că dezvoltăm un nou model Rolls-Royce cu caroserie înaltă. Modelul va respecta promisiunea mărcii de a avansa în orice fel de teren într-o atmosferă de lux,” a dezvăluit Torsten Müller-Ötvös, CEO Rolls-Royce, britanicilor de la Autocar.

Rolls Royce preconizează o cadenţă anunală de aproximativ 1.500 de unități pentru noua sa navă amiral 4×4. În 2014, vânzările companiei au atins un nou record de 4.000 de vehicule.

La baza noului Rolls-Royce vom regăsi o arhitectură complet nouă din aluminiu, aşteptată să stea la temelia noilor modele Rolls-Royce din viitorul apropiat.

Inima viitorului 4×4 va fi o versiune îmbunătățită a unității V12 de 6.8 litri de pe Phantom. Nu este exclus ca din program să facă parte şi o versiune plug-in hybrid, alternativa unui diesel fiind abandonată din motive strict legate strict de imagine și rafinament.

Printre rivalii direcţi se numără cel de-al treilea membru al recent înființatului sub-brand Mercedes-Maybach, viitorul SUV bazat pe GLS. Modelul va răspunde cererii în continuă creștere din zone precum Asia sau Orientul Mijlociu pentru vehicule de teren, apreciate pentru caracterul lor impunător.

„Vom aşterne sigla Maybach pe mai multe modele, dar nu pe întreaga gamă. Fiecare Maybach trebuie să își aibă rostul, nu este vorba doar de a pune logo-ul pe o mașina,” mărturiseşte Martin Hulder, project manager pentru gama S-Class.

Comentati?

Your email address will not be published.