Viitorul Mercedes E-Class – cea mai inteligentă mașină construită vreodată

Mercedes-Benz E-Class
,
1.62K 0

Viitorul Mercedes E-Class, care va fi lansat primăvara viitoare, va fi cea mai inteligentă mașină construită vreodată.

 

Siguranța este prioritatea Mercedes-Benz, iar noua generație Mercedes E-Class va consolida poziția de lider a celor de la Mercedes ca pionieri ai siguranței.

Intelligent Drive next Level este următorul pas către modul autonom de condus. Sistemul este capabil să mențină automat vehiculul la distanța corectă față de mașinile mai lente din față și le poate urma pe banda lor la viteze între 0 și 200 km/h. La viteze de până 130 km/h, sistemul nu este dependent de marcaje vizibile clare ale benzilor de circulație, putînd interveni și dacă marcajele drumului sunt neclare sau dacă nu există deloc linii pe șosea.

Prin opțiunea Comand Online, subfuncția opțională Speed Limit Pilot poate regla automat viteza vehiculului în funcție de informațiile primite de la camera video care detectează limitele de viteză.

Active Brake Assist poate avertiza șoferul în privința situațiilor iminente de impact, poate furniza nivelul potrivit de asistență în cazul unei frânări bruște și poate, de asemenea, să frâneze automat în caz de urgență. În plus față de detectarea vehiculelor mai lente și staționare, detectează și reacționează la traversarea intersecțiilor, la coloanele din blocaje rutiere și la pietoni.

Evasive Steering Assist vine ca o completare ideală a funcției de detectare a pietonilor, Active Brake Assist. Când șoferul recurge la o manevră evazivă, intenționată sau instinctivă, într-o situație periculoasă, această funcție îi poate oferi asistență prin adăugarea unui torque steer calculat cu precizie pentru a sprijini mișcarea volanului.

Remote Parking Pilot poate parca mașina sau o poate scoate din locul de parcare când șoferul se află în afara vehiculului, folosind o aplicație pe smartphone. Este de mare ajutor în momentul în care locul de parcare este foarte îngust.

Car-to-X Communication permite schimbul de informații cu alte vehicule aflate pe drum, prin intermediul telefonului mobil, de exemplu, și poate permite șoferului să vadă dincolo de viraje și curbe. Acest lucru înseamnă că șoferul primește un avertisment anterior unui posibil pericol iminent, cum ar fi un vehicul implicat într-un accident.

Digital car key permite șoferului să-și folosească smartphone-ul ca pe o cheie a vehiculului.

Sistemul Pre-Safe Impulse Side oferă protecție adițională în cazul detectării unei coliziuni laterale. Pernele de aer din partea laterală a spătarului se umflă rapid pentru a muta preventiv pasagerii cât mai departe de zona periculoasă. Acest lucru mărește distanța dintre pasager și portieră.

Sunetul Pre-Safe protejează urechile pasagerilor de zgomotul produs în eventualitatea unui impact.

Farurile Multibeam LED avînd fiecare câte 84 de LED-uri ultraperformante iluminează automat drumul, distribuind lumina foarte puternică în mod precis și controlat, fără a-i orbi pe ceilalți participanți la trafic.

 

Comentati?

Your email address will not be published.