F1

Valtteri Bottas în pole position în cursa pentru monopostul liber de la Mercedes

,
1.01K 0

Pilotul finlandez Valtteri Bottas se află în pole position pentru a urca la volanul monopostului liber de la Mercedes. Odată cu mutarea directorului executiv Pady Lowe de la Mercedes la Williams, negocierile pentru transferul pilotului vor fi și mai ușoare.

Paddy Lowe este noul director executiv de la Williams, sub comanda lui Claire Williams. Fiica lui Sir Frank Williams se află deja în relații bune cu șeful de la Mercedes-AMG PETRONAS, Toto Wolff, aceștia lucrând împreună înainte ca austriacul să treacă la echipa cu stea în trei colțuri, în 2013. Prezența lui Paddy în echipa lui Claire va facilita negocierile cu Mercedes.

În plus, Toto Wolff face parte din echipa care îl manageriază pe Bottas, iar team-ul care a luat titlul la Constructori în ultimii trei ani furnizează motorul celor de la Williams. Mutarea finlandezului ar echivala cu scăderea prețului pe care Williams l-ar plăti pentru unitatea propulsoare.

Valtteri Bottas Toto Wolff

Surse din interior susțin că soția lui Toto Wolff, Susie, a pus o vorbă bună pentru fostul coleg de la Williams, aceștia păstrând legătura chiar și după retragerea ei din Formula 1 anul trecut.

Mercedes stă pe o bombă cu ceas din momentul în care Nico Rosberg și-a anunțat retragerea, la două zile după ce a câștigat tilul mondial. Echipa urmează să prezinte monopostul pentru sezonul acesta pe 23 februarie la Silverstone, apoi va demara testele la Barcelona.

Valtteri Bottas are 27 de ani și a debutat în Formula 1 în 2013, în Marele Premiu al Australiei. Cel mai bun rezultat din carieră este locul 4 pe care a încheiat sezonul 2014. Bottas a fost campion în Formula Renault 2.0 NEC la 18 ani.

Comentati?

Your email address will not be published.