Valtteri Bottas este noul pilot Mercedes!

,
1.41K 0

Incertitudinea a luat sfârșit! Valtteri Bottas este noul pilot de la Mercedes-AMG PETRONAS și îi va ține companie lui Lewis Hamilton în sezonul următor, după ce a semnat un contract pe un an cu echipa care și-a adjudecat titlul la Constructori trei ani la rând. Pentru a-l înlocui pe Bottas, Williams a reușit să-l convingă pe Felipe Massa să revină în Formula 1.

Directorul executiv de la Mercedes, Toto Wolff, tocmai l-a prezentat pe Valtteri Bottas întregii echipe, la Brackley, anunțând public sosirea finlandezului la echipă. Mutarea realizată la scurt timp după ce fostul director tehnic Paddy Lowe a început să lucreze pentru Williams, nu este deloc întâmplătoare, acesta facilitând tranzacția.

Valtteri Bottas

Vorbind despre mutare, șefa de la Williams, Claire Williams, a declarat: “Valtteri are o șansă unică de a face parte din echipa care a câștigat titlul la Constructori, așa că am muncit din greu ca să ne asigurăm că înțelegerea va fi perfectată.”

Cu nouă finish-uri pe podium în Formula 1 de când a intrat în Marele Circ în 2010, finlandezul de 27 de ani Valtteri Bottas și-a confirmat talentul, dar mutarea are la bază și relația acestuia cu șeful de la Mercedes. Toto Wolff face parte din echipa care îl impresariază pe finlandez, iar Bottas este prieten bun cu soția lui Wolff, Susie, și ea fost pilot la Williams.

Vallteri Bottas

După o despărțire lacrimogenă de Formula 1, pilotul mexican Felipe Massa revine în cărți. Williams l-a convins să se întoarcă la volanul monopostului.

“Felipe ne-a fost mereu un membru foarte drag al familiei Williams, și abia așteptăm să lucrăm din nou cu el “, spune Claire Williams.

Mercedes era o bombă cu ceas după ce Nico Rosberg și-a anunțat în mod șocant retragerea la doar două zile după ce a câștigat titlul mondial. Toto Wolff a luat la rând grila de start din sezonul trecut pentru a găsi un înlocuitor pentru campionul mondial, dar cei mai buni piloți semnaseră deja prelungirea acordurilor cu echipele lor.

Comentati?

Your email address will not be published.