TOP 10 modele Mercedes noi, fără niciun predecesor

,
5.58K 0

Zece noi modele Mercedes vor fi lansate în următorii 5 ani și niciunul dintre acestea nu are vreun predecesor în actuala gamă Mercedes. Lista include noi modele compacte, dar și vehicule cu propulsie electrică 100%.

Acum douăzeci de ani, Mercedes avea în portofoliu 12 linii de modele, iar în zilele noastre, numărul a ajuns la douăzeci. Dar numărul modelelor noi care nu au niciun predecesor în gama Mercedes va continua să crească în următorii ani cu alte 12 modele.

  1. Mercedes X-Class

Acest model ar trebui să fie proritar, luînd în considerare creșterea explozivă de care se bucură acest segment. Segmentul de volum reprezentat de Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008, Opel Mokka a avut parte de cea mai mare rată de creștere dintre toate segmentele SUV. În segmentul premium, lucrurile evoluează cu o viteză amețitoare. Audi va lansa noul Q1 în toamna viitoare și tot atunci, Mini va prezenta cea de-a doua generație Countryman.

Se pare că Mercedes nu are o platformă potrivită pentru asemenea model din cauza faptului că platforma MFA este scumpă. Platforma Renault Captur poate fi o soluție, dar experiența Citan/Kangoo nu a fost una de succes în ceea ce privește siguranța. Pe de altă parte, o platformă pentru vehicule de volum nu poate oferi rezistența la torsiune necesară unei mașini premium, nici chiar în zona unui preț de 24.000 de euro.

Privind problema dintr-o altă perspectivă, BMW a folosit noua platformă UKL pentru mașini cu o lungime între 3,7 metri și 4,5 metri. Dar platforma UKL este mai flexibilă și, în esență, nu vorbim despre o platformă în tradiționalul sens al cuvântului.

Soluția poate fi o platformă MFA adaptată, în combinație cu motoare Renault mici pe benzină și pe motorină.
Puteți citi aici mai multe despre viitorul X-Class.

Grand Opening Mercedes-Benz Research & Development China, Beijing2014 Eröffnung von Mercedes-Benz Research & Development China, Peking 2014

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Comentati?

Your email address will not be published.