Super mașina Mercedes-AMG GT 3, filmată în versiunea stradală

,
1.42K 0

Versiunea stradală inspirată de super mașina de curse Mercedes-AMG GT 3 a fost filmată în timpul testelor pe celebrul circuit Nurburgring.

Rival direct al lui Porsche 911 GT3, noul top-model Mercedes-AMG GT va fi cu 80-100 kg mai ușor ca frații săi actuali, GT și GT S. Materiale exotice, cum ar fi fibra de carbon, vor reduce semnificativ masa vehiculului.

“Avem nevoie de mai multă putere, de mai puțină greutate, de o aerodinamică superioară și de suspensii diferite, dar obiectivele ar trebui să fie raportul putere/greutate, manevrabilitatea și o placere extraordinară”, a declarat șeful AMG Tobias Moers, confirmînd, de asemenea, și zvonul că puterea va fi de aproximativ 550 CP și va veni din acelasi motor biturbo V8 de 4.0 litri pentru GT3.

Avînd în vedere avantajul greutății, 550 CP sau mai mult ar trebui să fie suficient pentru ca mașina să fie propulsată în 3.6 secunde de la 0-100 km și la o viteză maximă de minimum 321 km/h.

Aripile sunt mai late, iar difuzorul de pe bara din față arată masiv, în comparație cu modelul obișnuit. Un eleron supradimensionat pe spate și supensiile coborâte vor face parte, de asemenea, din pachet.

Versiunea de curse a GT-ului care va concura în campionatul FIA GT3 va fi disponibilă din sezonul 2016 și va înlocui modelul care a avut un succes enorm, SLS GT3, iar mașina de serie va ajunge în showroom-uri în aceeași perioadă.

Sursă video: Pistonheads și Worldcarfans.

Comentati?

Your email address will not be published.