“Suntem spartani” – Hamilton obține victoria cu numărul 50 sub ochii actorului Gerard Butler

,
1.09K 0

A fost o cursă fantastică pentru Mercedes-AMG PETRONAS în Statele Unite. Cei doi piloți au încheiat exact așa cum au început: Lewis Hamilton a câștigat cursa, cea de-a 50-a din carieră, iar Nico Rosberg l-a urmat îndeaproape. Neamțul rămâne liderul clasamentului mondial.

Luminile s-au stins și Hamilton s-a aruncat în fața plutonului, în timp ce colegul Nico Rosberg a picat pet trei, pentru că Ricciardo a zburat pe lângă el, sub ochii starului din filmul “300”, Gerard Butler, invitat al team-ului Red Bull.

Marele Premiu SUA (3)

Piloții Red Bull au fost primii care au schimbat anvelopele, în turul cu numărul 10. Nico Rosberg forța între timp să câștige timp pe circuit. A intrat și a ieșit și el, dar cu anvelope medii, chiar în urma lui Ricciardo și în fața lui Kimi Raikkonen. Hamilton a fost chemat să schimbe primul, dar englezul a refuzat să intre, așa că a schimbat în turul următor. Startul ratat al lui Nico i-a obligat pe cei de la Mercedes să schimbe strategia și să trimită singurul pilot din primii zece pe gume medii.

Marele Premiu SUA (7)

În turul 13, a avut loc o adevărată bătălie între Max Verstappen și Kimi Raikkonen, “Olandezul Zburător” depășindu-l pe finlandez. Tânărul pilot, rulând pe anvelope soft, se apropia amenințător de Rosberg. Neamțul era făcut sandwich de cei doi piloți Red Bull.

În turul cu numărul 20, lui Max Verstappen i s-a spus de la boxe să își menajeze anvelopele. “N-am venit aici să termin al patrulea”, a fost replica adolescentului, care obținuse poziția a doua în precedentele două curse. Dar a pierdut teren în duelul cu Rosberg, iar neamțul a pornit în căutarea lui Ricciardo. Colegul Verstappen a avut necazuri la boe, pentru că a intrat să schimbe, deși nu fusese chemat și și-a luat mecanicii prin surprindere. “Am crezut că m-ați chemat”, și-a cerut scuze acesta.

Marele Premiu SUA (10)

Piloții Ferrari erau în plin război pe circuit, dar finlandezul a intrat la boxe și a anulat duelul. Chiar când Rosberg se apropia, Ricciardo a decis să intre pentru a încălța și el gumele medii, sperând să rămână pe circuit până la final.

În mijlocul unui tur, Verstappen a început să se târască, raportând o problem la motor. Olandezul a tras, în cele din urmă, pe marginea circuitului. Suprinzător, steagurile galbene au întârziat să apară. Cursa se încheiase pentru el. Piloții Mercedes au profitat de prezența Safety-Car-ului virtual și au intrat amândoi pentru a lua anvelope noi. Rosberg a scăpat ca prin miracol de o penalizare, pentru că era să-l depășească pe Wehrlein la revenirea pe circuit, dar și-a adus aminte regulile în ultimul moment. Ricciardo s-a înfuriat când a auzit că cei de la Mercedes au făcut un pit stop gratuit și a rostit vorbe care nu pot fi repetate.

Marele Premiu SUA (8)

Raikkonen a intrat să schimbe anvelopele, dar mecanicii au irosit timp. Chiar la ieșirea pe circuit, a fost nevoit să se oprească din cauza unei problem la una dintre roți. Nemaivăzut în Formula 1, finlandezul a mers în marșarier mai bine de 30 de metri, pentru a evita prezența unei macarle într-o zonă foarte periculoasă.

Marele Premiu SUA (5)

Atunci când Ricciardo s-a apropiat, Rosberg a intensificat ritmul. Cu 8 tururi înainte de final, neamțul era cu 8 secunde în fața australianului și alte 8 în urma lui Hamilton, înghițind distanța care îl despărțea de britanic. Dar era deja prea târziu, iar triplul campion mondial a trecut linia de sosire primu, pentru a treia oară la rând, în Statele Unite.

Daniel Ricciardo de la Red Bull a încheiat pe ultima treaptă a podiumului. Acolo sus, domnișoara trimisă de Toto Wolff să ridice trofeul constructorilor a făcut baie, toți cei trei piloți turnându-i șampanie în cap.

Marele Premiu SUA (2)

Actorul Gerard Butler a făcut interviurile pe podium și a crezut că va scăpa de invitația lui Ricciardo de a bea șampanie din gheata sa. “Știu că domnul Butler nu bea alcool, dar am pregătit o băutură energizantă.” Așa că eroul din filmul “300” a luat cina în iad, așa cum plănuia în film.

Nico Rosberg este încă lider în campionat, cu 26 de puncta în fața lui Hamilton. Următoarea oprire este Mexic.

Pos No Driver Car Laps Time/Retired Pts
1 44 Lewis Hamilton Mercedes 56 1:38:12.618 25
2 6 Nico Rosberg Mercedes 56 +4.520s 18
3 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing TAG Heuer 56 +19.692s 15
4 5 Sebastian Vettel Ferrari 56 +43.134s 12
5 14 Fernando Alonso McLaren Honda 56 +93.953s 10
6 55 Carlos Sainz Toro Rosso Ferrari 56 +96.124s 8
7 19 Felipe Massa Williams Mercedes 55 +1 lap 6
8 11 Sergio Perez Force India Mercedes 55 +1 lap 4
9 22 Jenson Button McLaren Honda 55 +1 lap 2
10 8 Romain Grosjean Haas Ferrari 55 +1 lap 1
11 20 Kevin Magnussen Renault 55 +1 lap 0
12 26 Daniil Kvyat Toro Rosso Ferrari 55 +1 lap 0
13 30 Jolyon Palmer Renault 55 +1 lap 0
14 9 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 55 +1 lap 0
15 12 Felipe Nasr Sauber Ferrari 55 +1 lap 0
16 77 Valtteri Bottas Williams Mercedes 55 +1 lap 0
17 94 Pascal Wehrlein MRT Mercedes 55 +1 lap 0
18 31 Esteban Ocon MRT Mercedes 54 +2 laps 0
NC 7 Kimi Räikkönen Ferrari 38 DNF 0
NC 33 Max Verstappen Red Bull Racing TAG Heuer 28 DNF 0
NC 21 Esteban Gutierrez Haas Ferrari 16 DNF 0
NC 27 Nico Hulkenberg Force India Mercedes 1 DNF 0

Comentati?

Your email address will not be published.