“Simply the Best”! Un Mercedes condus de Tina Turner în anii ’80 este de vânzare

,
1.94K 0

25 000 de dolari pentru o mașină din 1985? Nici măcar nu este suficient de veche pentru a fi considerată una clasică. Dar vine cu… factorul celebrității. Acest Mercedes G-Class i-a aparținut celebrei artiste Tina Turner.

În zilele sale de glorie, Tina Turner conducea un Mercedes G-Class. Ea a fost cea care a importat acest Mercedes-Benz 280 GE în Statele Unite, în 1985, plătind pentru el 125 000 de dolari. Probabil că a fost doar mărunțiș pentru Tina Turner, al cărei album lansat cu un an înainte a fost printre cele mai bine vândute albume rock din toate timpurile, iar hit-ul său “What’s Love Go To Do With It?” îi adusese deja un premiu Grammy.

Tina Turner 3

Regina Rock’n Roll a păstrat mașina până în 1989, când a fost scoasă la licitație pentru 25 000 de dolari. O reprezentanță auto din Springfield, California, a plătit suma cerută și a obținut-o. Din acel moment, Mercedes-ul și-a găsit adăpost prin diverse garaje și a ajuns pe mâna câtorva șoferi. Acum, actualul proprietar îl vinde – spune el – din motive de spațiu. Mașina încă nu a ajuns la 100 000 de mile (160 000 km), iar în ultimii patru ani nu a parcurs nici măcar 1000 (1600 km).

G-ul de acum trei decenii este departe de ceea ce vedem astăzi în astfel de SUV-uri. Avea scaune îmbrăcate în vinil, covorașe din cauciuc, iar bordul și consola central erau îmbrăcate în plastic.

Cu siguranță, celebrele picioare ale Tinei Turner nu au avut prea mult de muncă pe când cea care interpretează “Private Dancer” se afla la volanul acestui SUV. Vehiculul are transmisie automată care trimite cei 156 CP dezvoltați de motorul de 2,8 litri cu șase cilindri către toate cele patru roți.

Poate că există și oferte mai bune pe piață când vine vorba de SUV-uri Mercedes vechi. Dar niciunul nu a fost condus de unul dintre cei mai tari artiști rock ai tuturor timpurilor. Poate acesta chiar are vreun premiu Grammy ascuns prin portbagaj, cine știe?…

Sursă: St. Louis Craig List.

Comentati?

Your email address will not be published.