Se apropie Black Friday! Mercedes-Benz CLK GTR de vânzare pentru 2.5 milioane de euro!

,
1.78K 0

Să fiți proprietarul unei mașini de curse certificate pentru drumurile publice? Poate fi floare la ureche dacă aveți bugetul potrivit. De vânzare în Germania la ora actuală, acest Mercedes-Benz CLK GTR este unul dintre cele 25 de modele construite vreodată, așa că viitorul cumpărător ar pune mâna pe un bolid ultra-exclusivist!

Inițial, CLK GTR a fost construit pentru a concura în sezonul 1997 al campionatului FIA GT, dar, conform regulilor impuse pentru omologare, Mercedes trebuia să dezvolte și versiuni certificate pentru drumurile publice. Astfel a văzut lumina zilei acest bolid, propulsat de un motor V12 monstruos, de 6,9 litri, cu 612 CP și o viteză maximă de 320 km/h. Prețul de 2 milioane și jumătate de euro garantează că sprintul de la 0 la 100 km/h se va realiza în 3,8 secunde, cu 0,1 secunde mai rapid ca GT S-ul de astăzi.

Mercedes-Benz CLR GTR (4)

Deși a împlinit deja 17 ani, mașina propusă spre vânzare este practic nouă, pentru că bordul arată doar 2900 km. Valoarea mașinii de curse s-a dublat în ultimii ani, așa că dacă într-adevăr vă doriți una, nu așteptați până când se va tripla.

Mercedes-Benz CLR GTR (1)

Și țineți cont, la aproximativ 1,5 milioane de euro în momentul apariției sale, Mercedes-Benz CLK GTR era cea mai scumpă mașină de serie, conform datelor înscrise în Cartea Recordurilor.

Anunțul de vânzare nu menționează alte specificații și dotări, dar mașina arată bine întreținută.

Comentati?

Your email address will not be published.