Schumacher, în cărucior cu rotile

11 luni au trecut de la accident
,
1.66K 0

Michael Schumacher este într-un cărucior cu rotile și incapabil să vorbească, spune vechiul său prieten Phillippe Streiff, care l-a vizitat de curând pe fostul pilot de la Mercedes.

La aproape un an de la teribilul accident în stațiunea franceză Meribel, Michael Schumacher rămâne paralizat și incapabil să vorbească. Conform declarațiilor amicului său, Phillippe Streiff, septuplul campion mondial are probleme de memorie. Streiff se confruntă cu probleme asemănătoare, după ce a suferit un accident în presezon, în timpul testelor, pe pista de la Interlagos, Brazilia. În urma accidentului, Streiff a rămas cu membrele inferioare paralizate. Fostul pilot spune: “Este foarte greu pentru Schumacher, nu poate vorbi. Ca și mine, este într-un scaun cu rotile, paralizat. Are probleme de memorie și probleme de vorbire.

SchumacherStreiff l-a vizitat pe Michael Schumacher de câteva ori, în timp ce fostul pilot de la Mercedes s-a aflat internat în pitalul din Grenoble, apoi în Lausanne, dar și la casa sa de pe malul lacului Geneva.

Michael Schumacher a suferit răni grave la cap lovindu-se de pietre, într-un accident îngrozitor care a avut loc pe o pistă de schi intermediară, pe 29 decembrie, în timp ce se afla cu familia în vacanță la Meribel, acolo unde are și o cabană. La jumătate de an după ce a fost indus în comă artificială, Michael Schumacher a arătat primele semne de luciditate și minimă interacțiune cu cei din jur.

În acest moment, se află acasă, sub supraveghere 24 din 24 de ore, într-un regim asemănător celui spitalicesc, care costă aproximativ 100 000 de euro pe lună.

Aflați mai multe despre cum luptă Michael Schumacher ca să se vindece!

Între timp, site-ul fostului campion mondial a revenit online, pentru a marca 20 de ani de la primul său titlu mondial în Formula 1, când l-a învins pe Damon Hill în Marele Premiu al Australiei (13 noiembrie). Pagina web are un design nou-nouț și prezintă și o secțiune interactivă pentru cei care vor să-I trimită lui Schumacher mesaje de încurajare.

Și vorbind de încurajare, chiar dacă Michael Schumacher a făcut progres minim în cele 11 luni de la accident, fostul său anestezist, medicul francez Jean-Francois Payen, susține că Schumacher are nevoie de timp. “Perioada de recuperare poate să varieze între un an și trei ani, așa că este nevoie de multă răbdare”, spune Payen.

Comentati?

Your email address will not be published.