Scandalul VW Dieselgate îi obligă pe cei de la Mercedes să favorizeze hibridele

,
1.09K 0

Tehnologia hibrid pare să fie drumul spre progres pentru producătorii premium în contextul scandalului VW Dieselgate. Legile Statelor Unite urmează să devină și mai severe, ceea ce va face dezvoltarea tehnologiei diesel o misiune și mai dificilă.

De fapt, surse din anturajul producătorului susțin că Mercedes se gândește chiar să renunțe la viitoarele versiuni diesel ale modelelor sale. Conform Autoblog, spațiul liber lăsat în gamă de către dispariția vehiculelor cu propulsie diesel va fi umplut rapid de cea mai convenabilă opțiune, modelele hibrid.

Privind tendințele recente ale celor de la Mercedes în ceea ce privește conceptele, probabil că ați remarcat deja că grupul că experți de la Stuttgart avantajează în mod clar sistemele de propulsie “curate”, mizînd masiv pe vehicule electrice sau cu tehnologie plug-in hybrid.

Motivul este unul simplu. Este dificilă dezvoltarea domeniului diesel, tehnologia atingîndu-și apogeul tehnic de ceva vreme. Un cuplu mai bun și cifre mai bune de consum nu înseamnă totul în zilele noastre. Emisiile sunt la fel de importante și încercarea de a face mașinile cu propulsie diesel tot mai curate de la an la an, nu face decât să scumpească atât construirea, cât și service-ul acestora.

Un eco diesel implică numeroase mijloace pentru a reduce emisiile CO2 și rezidurile specifice emanate în atmosferă. Aditivii cu pretenții, cum ar fi AdBlue, și filtrele de particule cresc nota de plată mai mult decât și-ar dori producătorii, chiar și când vine vorba de automobile premium. Mai ales în comparație cu aplicațiile mai curate și mai puțin complexe pe benzină.

Toate acestea fac din tehnologia hibrid o opțiune mai puțin costisitoare, mai ales pe termen lung, costurile asociate cu tehnologia care are la bază bateria urmînd să se reducă. Avantajele inerente de consum ale mașinilor diesel devin tot mai puține de la zi la zi, momentul în care cifrele de consum vor fi asemănătoare cu cele ale vehiculelor hibrid fiind doar o chestiune de timp. În acest context, pariul celor de la Mercedes pe tehnologia hibrid este astfel o perspectivă mai luminoasă decât ne-am fi așteptat la început.

 

Comentati?

Your email address will not be published.