Scandal: Lewis Hamilton ‘ipocrit în privința siguranței în Formula 1’

,
1.21K 0

Lewis Hamilton este ‘ipocrit când vine vorba de siguranță în Formula 1’. Sunt cuvintele spuse de pilotul de la Red Bull, Max Verstappen, referitor la campionul mondial, în urma unui incident care a avut loc la Marele Premiu al Europei pe circuitul din Baku acum două săptămâni.

“Toți vrem să fim în siguranță și nu vrem să ne pierdem viața pe circuit”, a spus acesta. “Eu prefer să arăt pe pistă ce pot și nu să vorbesc în sala de ședințe, dar, fără dubii, nu mă tem să o fac. În presă, el spune că nu-i pasă, dar când vorbește cu echipa sa, totul se schimbă. Am fost implicat într-o discuție aprinsă la ședință în Baku, atunci când am spus că intrarea pe linia boxelor este destul de complicată, iar el a spus: ‘Ah, nu ar trebui să-ți faci griji în această privință.’ Dar Nico a intervenit: ‘Stai, Lewis, tocmai spuneai că te-ai speriat când ai intrat la boxe’. Deci ce fel de abordare este asta? Poate doar vrea să se dea mare”, a adăugat Verstappen.

Și nu iese fum fără foc. Hamilton nu și-a regăsit ritmul la antrenamente înainte de Marele Premiu al Austriei care va avea loc duminică: “Nu sunt chiar atât de rapid, sincer să fiu, dar sper ca mâine să-mi pot face jocul. Nico a fost azi mult, mult mai rapid. Așa trebuie să fiu și eu.”

Și se pare că a și reușit. După o sesiune de antrenament dezamăgitoare vineri, Lewis Hamilton a obținut pole position sâmbătă, în calificări. Colegul de la Mercedes-AMG PETRONAS, Nico Rosberg, a obținut cel de-al doilea timp, dar a fost penalizat cu cinci poziții pentru că, în urma unui accident survenit vineri, a fost nevoit să schimbe cutia de viteze. În clasamentul piloților, Rosberg are deja un avans de 24 de puncte în fața lui Lewis Hamilton.

 

Comentati?

Your email address will not be published.