Rosberg – învingător, Alonso – supraviețuitor la Melbourne, în prima cursă a sezonului

Marele Premiu al Australiei
,
1.17K 0

Vicecampionul mondial de anul trecut, germanul Nico Rosberg, a câștigat cursa de deschidere a noului sezon de Formula 1, la Melbourne, în Australia. Pilotul de la Mercedes-AMG PETRONAS a terminat cu un avans de peste șapte secunde în fața coechipierului Lewis Hamilton, care plecase în cursă din pole position.

A fost un start de coșmar pentru piloții Mercedes pe circuitul Albert Park. Lewis Hamilton și Nico Rosberg plecaseră din prima linie a grilei de start, dar după primul viraj, ambii piloți Ferrari se aflau în frunte.

Melbourne

Dar o eroare gravă făcută de un mecanic, care nu a reușit să scoată la timp roata stânga față de la monopostul Ferrari l-a costat pe Sebastian Vettel cel puțin o poziție. În tot acest timp, Nico Rosberg, pentru prima oară la șefia cursei, continua să-și mărească avansul. Revenit pe circuit pe poziția a treia, Vettel l-a vânat pe Hamilton, dar spre final, și-a pierdut concentrarea și a făcut o incursiune în afara pistei. Cu anvelopele pline de pietriș, n-a mai avut nicio șansă de a urca mai sus de locul trei.

Colegul său Kimi Raikkonen a avut și mai mult ghinion. Motorul i-a luat foc chiar, iar pe linia boxelor, mecanicii i-au aplicat o nedorită baie cu spumă pentru a stinge incendiul.

Raikkonen fire Melbourne

Eroul local Daniel Ricciardo a încheiat chiar în afara podiumului. Dar a fost o petrecere pe cinste pentru Romain Grojean, care a reușit să intre în puncte în prima cursă a sezonului la volanul unui monopost construit de echipa unui miliardar american, Haas.

Spre final, Max Verstappen și Carlos Sainz au decis să le dea emoții privitorilor. Cele două monoposturi Red Bull drivers s-au ciocnit, iar Verstappen junior a făcut o piruetă pe circuit chiar sub ochii seniorului Verstappen, care a urmărit cursa de la boxe.

1 Nico Rosberg GER Mercedes 1:48:15.565 25
2 Lewis Hamilton GBR Mercedes +8.060s 18
3 Sebastian Vettel GER Ferrari +9.643s 15
4 Daniel Ricciardo AUS Red Bull Racing +24.330s 12
5 Felipe Massa BRA Williams +58.979s 10
6 Romain Grosjean FRA Haas +72.081s 8
7 Nico Hulkenberg GER Force India +74.199s 6
8 Valtteri Bottas FIN Williams +75.153s 4
9 Carlos Sainz ESP Toro Rosso +75.680s 2
10 Max Verstappen NED Toro Rosso +76.833s 1
11 Jolyon Palmer GBR Renault +83.399s 0
12 Kevin Magnussen DEN Renault +85.606s 0
13 Sergio Perez MEX Force India +91.699s 0
14 Jenson Button GBR McLaren +1 lap 0
15 Felipe Nasr BRA Sauber +1 lap 0
16 Pascal Wehrlein GER Manor +1 lap 0
NC Marcus Ericsson SWE Sauber DNF 0
NC Kimi Räikkönen FIN Ferrari DNF 0
NC Rio Haryanto INA Manor DNF 0
NC Esteban Gutierrez MEX Haas DNF 0
NC Fernando Alonso ESP McLaren DNF 0
NC Daniil Kvyat RUS Red Bull Racing DNS 0
Fernando Alonso scapă miraculos dintr-un accident de groază

In turul cu numărul 18, Fernando Alonso a frânat prea târziu, l-a acroșat pe Esteban Gutierrez și a ajuns direct în parapet. Din acel moment, secundele s-au derulat cu lentoarea unui film de groază. Monopostul lui Alonso a ieșit de pe circuit, s-a rotit în aer de două ori și a fost proiectat într-un alt parapet. Complet distrus. Dar miraculous, Fernando Alonso a reușit să se târască din mașină teafăr și nevătămat. Nici lui nu-i venea să creadă că mașina de milioane de euro s-a transformat într-o grămadă de fiare. Ca printr-o minune, nici “complicele” său, Esteban Gutierrez, nu a fost rănit.

Alonso accident 4 Melbourne

Spaniolul de la McLaren și mexicanul de la MEX și-au strâns mâinile și s-au îmbrățișat.

Incidentul a provocat însă apariția steagului roșu pe circuit. Safety Car-ul de 510 CP, Mercedes-AMG GT S, a fost trimis pe circuit doar pentru a readuce mașinile la boxe. Cursa a fost suspendată temporar.

20 de minute mai târziu, aliniați în ordinea în care se aflau înainte de accidentul lui Alonso, piloții au revenit pe circuit. O comisie de specialitate urmează să analizeze incidentul survenit între Alonso și Gutierrez și să dicteze penalizările.

 

Comentati?

Your email address will not be published.