Rivalii fac echipă bună – Muzeul Mercedes-Benz și Muzeul Porsche oferă reduceri

,
1.13K 0

Stuttgart este sufletul industriei auto. La doar câțiva kilometri distanță, Mercedes-Benz și Porsche își expun istoria în muzee dedicate. Începînd din această lună, biletul e intrare pentru unul dintre muzee aduce o reducere de 25% la celălalt muzeu. Oferta este valabilă până la sfârșitul anului.

Se pare că opusurile se atrag la Stuttgart. Pentru a marca acest parteneriat, Muzeul Mercedes-Benz și Muzeul Porsche merg chiar mai departe. Legendarul Mercedes-Benz W 111 230 S din1966 va fi expus în fața Muzeului Porsche, în timp ce Muzeul Mercedes va expune un Porsche 911 Carrera 2.7 din 1975.

Vizitatorii care doresc să vadă ambele muzee trebuie doar să prezinte biletul de la cealaltă atracție turistică la casă pentru a obține reducerea. Un bilet obișnuit pentru adulți la muzeul Mercedes costă 8 euro, iar pentru muzeul Porsche, fanii mărcii trebuie să plătească 4 euro.

“Oferindu-le fanilor mașinilor din întreaga lume această oportunitate era doar o chestiune de timp. Această colaborare scoate în evidență relațiile bune pe care le avem cu vecinii noștri de la Muzeul Mercedes-Benz “, spune Achim Stejskal, șeful Muzeului Porsche.

Muzeul aflat chiar în inima sediului companiei de la Zuffenhausen, se laudă cu peste 3 milioane de vizitatori din momentul în care și-a deschis porțile, în 2009. Experiența interactivă include și un perete de 12 metri lungime, cu tehnologie touch, introdus anul acesta. Peretele le oferă oaspeților o călătorie virtuală prin istoria companiei. Muzeul Porsche este deschis zilnic de marți până duminică, de la ora 9.00 a.m. la ora 6.00 p.m.

“Stuttgart nu are un singur muzeu auto extraordinar, ci două. Este un noroc unic pentru cei care ajung aici. Mulți vizitatori ne spun că aceste muzee sunt singurul motiv pentru care călătoresc la Stuttgart. Tocmai de aceea, ei merită o astfel de campanie”, susține Christian Boucke, șeful diviziei Clasice de la Mercedes-Benz și responsabil de Relațiile cu Clienții.

Muzeul Mercedes-Benz este găzduit de o clădire cu 9 etaje, care, grație structurii sale invoatoare, a câștigat deja  o serie de premii internaționale. Anul acesta, muzeul sărbătorește 10 ani de existență. Aproximativ 160 de vehicle și peste 1500 de exponate și-au găsit un loc în muzeul care îi plimbă pe vizitatori prin istoria companiei, din momentul în care Carl Benz și Gottlieb Daimler au adus primele mașini pe șosele și până la conceptele futurise pe care le vom vedea pe drumurile publice peste vreo 20 de ani.

Comentati?

Your email address will not be published.