Riscînd totul pe ploaie la Monte Carlo

MP Monaco
,
1.28K 0

A fost o cursă de-a dreptul nebună la Monte Carlo, acolo unde piloții și-au aruncat în joc îndemânarea și curajul pe o ploaie enervantă, care a ținut circuitul ud mai bine de 35 de tururi. Cursa a început în urma Safety Car-ului Mercedes-AMG GT S Safety Car, condus de super-experimentatul Bernd Maylander.

Dar primul incident a venit un tur mai târziu, când britanicul Jolyon Palmer de la Renault a lovit parapetul și și-a distrus monopostul. Din fericire, pilotul a părăsit mașina teafăr și nevătămat.

Monte Carlo Monaco GP (9)

Romain Grojean l-a urmat în curând, apoi Kimi Raikkonen a lovit zidul de protecție, și-a distrus ‘nasul’ monopostului care i-a intrat sub roții, dar finlandezul a reușit să ajungă astfel la boxe, punîndu-i în pericol pe toți cei din jur. Comisarii de cursă vor analiza incidentul, iar Raikkonen este pasibil de penalizare.

De pe poziția a doua, Nico Rosberg a pierdut teren în timp ce Ricciardo punea o distanță tot mai mare între el și german. În tura cu numărul 17, Hamilton, mai rapid, și-a pierdut răbdarea și l-a depășit pe colegul mult mai lent.

Monte Carlo Monaco GP (3)

Hamilton și-a forțat drumul spre prima poziție, dînd peste cap strategia de dinaintea cursei. Englezul a insistat să rămâne cu anvelopele de ploaie pe circuit, trecînd direct la ultra soft-uri în turul 32. Nico Rosberg a schimbat și el intermediarele puse mai devreme cu super softuri și a crescut tempo-ul, dar degeaba.

Tânărul Max Vertstappen a ieșit și el în turul 37, iar Safety Car-ul a revenit pe circuit.

La vârf, Hamilton obținea record după record de viteză, iar Ricciardo i-a tot suflat în ceafă, așteptînd momentul potrivit pentru a-și recupera prima poziție.

În pluton, Felipe Nasr de la Sauber a ieșit în urma unui acroșaj cu colegul de echipă Marcus Eriksson, după ce, de la boxe, i se ceruse să cedeze poziția sa coechipierului.

Anvelopele lui Hamilton au rezitat miraculous până la final, păstrîndu-l pe campionul mondial în fața tuturor celorlalți. Colegul Nico Rosberg, câștigător al primelor trei curse ale sezonului, a fost nevoit să se mulțumească cu poziția a șasea. Ricciardo de la Torro Rosso și mexicanul Sergio Perez de la Force India au fost cei care au completat podiumul.

Prințul Albert de Monaco și soția Charlene, dar și actorul care a jucat unul dintre rolurile principale în “Anatomia lui Grey”, Patrick Dempsey, au fost spectatori la Monte Carlo.

Poziția Numele pilotului Țara Echipa Timpul Puncte
1 Lewis Hamilton GBR Mercedes 1:59:29.133 25
2 Daniel Ricciardo AUS Red Bull Racing +7.252s 18
3 Sergio Perez MEX Force India +13.825s 15
4 Sebastian Vettel GER Ferrari +15.846s 12
5 Fernando Alonso ESP McLaren +85.076s 10
6 Nico Hulkenberg GER Force India +92.999s 8
7 Nico Rosberg GER Mercedes +93.290s 6
8 Carlos Sainz ESP Toro Rosso +1 lap 4
9 Jenson Button GBR McLaren +1 lap 2
10 Felipe Massa BRA Williams +1 lap 1
11 Esteban Gutierrez MEX Haas +1 lap 0
12 Valtteri Bottas FIN Williams +1 lap 0
13 Romain Grosjean FRA Haas +2 laps 0
14 Pascal Wehrlein GER Manor +2 laps 0
15 Rio Haryanto INA Manor +4 laps 0
NC Marcus Ericsson SWE Sauber DNF 0
NC Felipe Nasr BRA Sauber DNF 0
NC Max Verstappen NED Red Bull Racing DNF 0
NC Kevin Magnussen DEN Renault DNF 0
NC Daniil Kvyat RUS Toro Rosso DNF 0
NC Kimi Räikkönen FIN Ferrari DNF 0
NC Jolyon Palmer GBR Renault DNF 0

Comentati?

Your email address will not be published.