RCA ieftin la final de an

,
1.99K 0

Este pregătită industria asigurărilor obligatorii auto pentru trecerea definitivă la o prezență online? Ce obstacole trebuie să depășească încheierea unei polițe obligatorii auto pentru a fi integrată complet în mediul online?

România trece printr-o perioadă foarte bună a comerțului online. Deși piața ecommerce din România este semnificativ mai mică decât cele din Vest, aceasta a cunoscut o creștere semnificantă în ultimul an, ajungând la valoarea de €1.8 miliarde în 2016, cu 30% mai mare decât în 2015. 11.2 milioane de utilizatori accesează zilnic internetul în România, ceea ce oferă asiguratorilor auto un potențial imens de a-și mări business-ul prin intermediul site-urilor proprii, dar și prin ale celor mai cunoscute magazine online.

Problemele actuale ale asiguraților

Dincolo de modificările anunțate în ritm constant de către reprezentanții ASF, schimbarea poliței RCA poate fi încă o bătaie de cap pentru cei foarte ocupați. De la documentarea ofertelor fiecărui asigurator, până la consultarea site-urilor în privința calităților serviciilor oferite, înlocuirea poliței RCA consumă deseori mai mult timp decât este necesar. Consultarea temeinică a tuturor ofertelor implică și apelarea la brokeri și agenții de brokeraj, ceea ce poate prelungi perioada de înlocuire a poliței.

RCA ieftin ca soluție salvatoare

Încrederea în magazinele online este în creștere, tot mai mulți români alegând să achiziționeze produse din fața calculatorului sau de pe mobil. Asigurările RCA nu ar trebui să facă excepție, mai ales dacă încheierea unei polițe este ușor de realizat.

Magazine online precum eMAG vin în sprijinul șoferilor care doresc să încheie rapid un RCA ieftin, printr-o pagină special creată. Aceasta include toate elementele de care un șofer are nevoie pentru a încheia rapid o poliță de asigurare: un formular cu toate datele solicitate de către asiguratori, posibilitatea alegerii datei la care polița intră în vigoare, precum și un sistem de aducere aminte înainte de expirare a asigurării.

Trimiterea datelor solicitate va duce la generarea unei liste de oferte din partea celor mai importante companii de asigurare din România. Mai departe, utilizatorii pot selecta metoda de plată, iar în cazul achitării prin card sau în rate, polița obligatorie va fi trimisă imediat pe adresa de e-mail a acestora. Șoferii care preferă să achite în sistem ramburs vor primi asigurarea la adresa specificată, prin livrare gratuită.

Tot procesul de încheiere a poliței de asigurare este complet transparent, eMAG punând la dispoziția clienților de RCA ieftin valoarea comisioanelor încasate pentru fiecare companie de asigurări parteneră.

Încheierea unei polițe RCA rămâne o prioritate pentru fiecare șofer român, amenzile pentru circularea fără o asigurare valabilă pornind de la 1000 de lei. Iar atunci când un RCA ieftin poate fi încheiat în doi timpi și trei mișcări, riscul de a circula fără nu este justificat sub nicio formă.

Comentati?

Your email address will not be published.