Primul pick-up din istoria Mercedes s-ar putea numi Mercedes-Benz X-Class

,
1.48K 0

La doar câteva zile de când primul pick-up Mercedes-Benz a fost surprins testînd în haine mai umile de Nissan Navara NP300, apar detalii noi. O sursă din interiorul companiei a dezvăluit pentru site-ul Australian Autoblog că viitoarea camionetă Mercedes ar putea purta denumirea de X-Class.

Și Z-Class este un nume care apare pe lista preferatelor, dar cei de la Mercedes-Benz par să favorizeze prima variantă. Sursa din interior a dezvăluit detalii importante despre pick-up-ul care va fi construit pe aceeași platformă ca și omologul japonez construit de Nissan, dar va avea propriul design și propriile piese.

  • o gamă care include trei modele (o versiune entry-level, una de mijloc și una de lux) pentru a fi pe placul unei arii de clienți cât mai ample.
  • două motoare diesel (unități cu patru și șase cilindri) preluate de la producătorul japonez. Cel puțin deocamdată, un motor pe benzină nu este în plan.
  • o configurație interioară tipică Clasei B, cu un display de tip iPad pentru vârful de gamă.
  • un pachet AMG va fi disponibil pentru camioneta Mercedes, dar nu va exista o versiune AMG.

Falsul Nissan Navara NP300 surprins în teste săptămâna trecută nu era nimic altceva decât viitorul Mercedes-Benz X-Class. Pentru a diferenția clar ruda mai puțin pretențioasă de la Nissan și camioneta premium de la Mercedes, nemții au de gând să ofere o singură versiune de caroserie cu patru uși.

nissan-navara-1

“Ca să oferim un pick up cu preț atractiv, vom lucra pe o platformă comună, dar toate celelalte sunt făcute de Mercedes – vom concepe și vom construe vehiculul pentru a respecta standardele impuse de Mercedes”, a explicat Thomas Weber, membru în consiliul de administrație de la Daimler, într-o declarație acordată la Salonul Auto de la Detroit de la începutul anului.

Motoarele Navara – printre care un motor turbo diesel de 2,3 litri cu 4 cilindri, care va dezvolta 140 CP (140 kW) – vor propulsa versiunea entry-level și cea de mijloc.

Vârful de gamă va găzdui motoarele diesel cu patru și cu șase cilindri, care dezvoltă 255 CP (190 kW).

Autoblog estimează o gamă de prețuri între 38.900 – $56.500 de dolari pentru Mercedes-Benz X-Class, care va fi construit la uzinele Nissan.

Comentati?

Your email address will not be published.