Prezentare Mercedes-AMG GT 1:43 – noua colecție de accesorii originale

,
2.95K 0

Mercedes-AMG GT este fără doar și poate supercar-ul momentului. Esențele tari se țin, însă, în sticle mici. Cum ar fi ca fiecare muritor de rând, fiecare fan Mercedes-Benz, fiecare copil din noi să își poată îndeplini visul de a deține o astfel de icoană a industriei auto? Daimler le-a ascultat rugile, printre sutele de piese din noua colecție oficială de accesorii Mercedes-Benz regăsindu-se și un trio de miniaturi Mercedes-AMG GT 1:43.

Macheta die-cast este produsă de francezii de la Norev, în trei nuanțe exterioare: Alb Diamond, Roșu Hyacith și Negru Magnetite. Ambalajul relevă faptul că este vorba de o editie de dealer, fără numerotare individuală sau o limitare precisă a numărului de exemplare disponibile. Schemele coloristice respectă fidel paleta de opțiuni disponibilă și în cazul modelului real. Prețul este unul corect, raportat la calitatea aparentă și anume aproximativ 35 euro cu toate taxele incluse.

mercedes-amg-gt-norev (17)

Cu o vopsea aplicată fin și o finisare peste medie, noul Mercedes-AMG GT by Norev este o reprezentare simplistă, asamblată fără cusur, o machetă ce dă impresia de robustețe și durabilitate. Fără a face apel din abundență la detaliile fotodecupate atât de populare în industria de profil, modelul produs de Norev cucerește prin acuratețea cu care sunt redate fiecare detaliu constructiv și, mai ales, forma seducătoare a mașinii, liniile și unghiurile sale complicate, dar fluide, greu de reprodus chiar și la scara 1:1.

mercedes-amg-gt-norev (29)

La exterior, impresionează atenția la detaliile minuscule, aparent insignifiante: siglele cu aplicare pe bază de apă, plasate corect și fără riscul apariției de bule nedorite, frânele cu etrieri vizibili, dar fără discuri perforate, respectiv stopuri din plastic colorat în masă. Ramele geamurilor nu sunt fotodecupate, Norev preferând să adopte soluția plasticului vopsit, modelat cu volum, carență ce poate fi trecută, totuși, cu vederea, ținând cont de prețul machetei.

mercedes-amg-gt-norev (11)

Farurile nu prezintă nituri aparente, însă masca imită fără succes efectul de perforare evident în cazul mașinii la scara 1:1. Roțile sunt reprezentate corect, aidoma țevilor de esapament, mari și cromate – în cazul versiunii roșii.

mercedes-amg-gt-norev (2)

Interiorul nu este perfect vizibil decât dintr-un spectru relativ limitat de unghiuri. Geamurile destul de groase suferă de efectul de lupă și ascund majoritatea detaliilor prezente la nivelul consolei centrale sau al cadranelor de bord.

mercedes-amg-gt-norev (25)

În loc de concluzie, putem spune că macheta realizată de Norev convinge prin robustețe, prin atenția acordată fiecarui detaliu de proiectare și mai puțin prin finețea propriu-zisă a asamblării, particularitate ce va avea, însă, ecou doar în rândul celor mai pretențioși dintre colecționari. Fanii Mercedes-AMG GT vor fi cu siguranță încântanți de posibilitatea de a putea aduce pe propriile birouri o părticică din prezentul atât de fierbinte al constructorului lor preferat.

Mulţumirile noastre se îndreaptă către prietenii de la Automodels.ro, nu doar cel mai tânăr, ci şi cel mai dinamic forum dedicat pasionaţilor de machete auto. O comunitate în continuă expansiune, sinonimă cu însăşi dragostea pentru frumos. O comunitate ce reuneşte unele dintre cele mai vaste şi mai exuberante colecţii din România şi fără de care realizarea acestui material nu ar fi fost posibilă.

Foto: Johann Nunweiller

Comentati?

Your email address will not be published.