Placa de surf Mercedes-Benz – Îți taie respirația!

Placa Mercedes-Benz
,
1.9K 0

Te lasă fără respirație! Așa definește surfer-ul Hawaiian Garrett McNamara adrenalina pură. Ambasadorul Mercedes face surf cu noua placă super flexibilă Viral, construită din spumă folosită în industria aeronautică. Așa că țineți-vă repsirația. Nimeni nu poate garanta menținerea la suprafață.

Acest video îi face pe cei care îl urmăresc să hiperventileze. Îndrăznețul Hawaiian consideră că nu are niciun sens discuția despre limite. Le-a spulberat cu mult timp în urmă. Tracțiune integrală? Putere uriașă? Jenți late? Toate acestea sunt zero barat în larg, acolo unde călărețul de valuri fuge de un monstru de 20 de metri înălțime.

“Nu lupți să supraviețuiești. De fapt, înveți să te relaxezi ca să supraviețuiești. Doar te lași purtat de val și te distrezi. Doar așa îți poți învinge frica”, spune surfer-ul.

Placa Mercedes-BenzCa să controlezi monstrul, trebuie să fii pregătit fizic, să gândești corect și să ai placa potrivită. Concepută special pentru experiențe extreme și testată în condiții maritime dure, placa din spumă l-a ținut la suprafață pe Garrett McNamara în Nazare, Portugalia, un loc celebru și adorat de surferii din întreaga lume. Tocmai din acest motiv, acesta a fost locul ales de McNamara pentru nunta sa din 2012, cu o profesoară de științe naturale, Nicole.

Fiind omul potrivit la locul potrivit pentru întâlnirea cu gigantul lichid, Garrett McNamara încă deține recordul înregistrat în noiembrie 2011. Un val de 24 de metri, cel mai înalt pe care s-a făcut surf vreodată. “Totul începe cu vântul”, spune el, în timp ce observă viteza și direcția rafalei pe țărm, față-n față cu valurile XXL.

Varial, o companie fondată de Edison Conner și Parker Borneman, susține că spuma în cauză „nu este derivată din poliuretan sau polistiren expandat. Este o formulă avansată folosită în industria aeronautică.” Această formulă oferă cu 20% mai multă putere, o greutate redusă cu 25% și elimină nevoia unei ranforsări longitudinale.

Placa de surf Mercedes-Benz, construită în Portugalia și făcută la comandă pentru înălțimea și greutatea lui Garrett McNamara, condusă de călărețul de valuri, a atins viteza record de 62.4 km/h. Această viteză a fost înregistrată cu ajutorul unui sistem de telemetrie dezoltat de Mercedes-Benz special pentru acest proiect.

Comentati?

Your email address will not be published.