Ola Källenius numit în Consiliul de Administrație de la Daimler AG

Ola Källenius
,
1.52K 0

De la 1 ianuarie 2015, suedezul Ola Källenius va fi cel de-al optulea membru al Consiliului de Administrație Daimler AG.

Consiliul de Supervizare Daimler AG l-a numit pe  Ola Källenius (45)  membru în Consiliul de Administrație al companiei, începînd cu 1 ianuarie 2015 până la 31 decembrie 2017. El va continua să răspundă de Marketing și Vânzări la nivel mondial. Astfel, Consiliul de Supraveghere de la Daimler AG a mărit numărul membrilor din Consiliul de Administrație la opt.

“Ola Källenius va întineri Consilul de Administrație și îl va face mai international. Acestea sunt două aspecte pe care le vedem în continuă dezvoltare și în ceea ce îi privește pe clienții noștri. Cu vasta sa experiență, domul Källenius ne va ajuta să răspundem în mod optim nevoilor clienților noștri și să atingem obiectivele vizate ale strategiei ‘Mercedes-Benz 2020’ “, a declarat Dr. Manfred Bischoff, președintele Consilului de Supervizare de la Daimler AG.

Ola Källenius, născut în Suedia pe 11 iunie 1969, a fost membru al Comisiei Divizionare de Mașini Mercedes-Benz, responsabil cu Marketing & Vânzări din octombrie 2013. Din 2010 până în 2013, a fost președintele Consilului de Administrație al Mercedes-AMG GmbH.

În 2009, ca președinte și director general al Mercedes-Benz U.S. International, Inc, a condus departamentul de producție pentru SUV-urile Clasa M, R și GL. Înainte de asta, a fost director general al Mercedes-Benz HighPerformanceEngines Ltd. în Brixworth, Regatul Unit, unde a fost responsabil de proiectare, dezvoltare și producție pentru motoarele Mercedes-Benz de Formula 1.

Începînd cu 2003, a fost Director Executiv Operațiuni la McLaren Automotive Ltd. Și-a început cariera în Programul Management Associate al fostei companii Daimler-Benz AG în 1993.

Și-a început cariera în departamentul de Planificare și Raportare și a fost avansat rapid în poziții de coordonare în cadrul Daimler AG, inclusiv cea de Director de Achiziții Trenuri de Rulare din cadrul Mercedes Car Group. Și-a obținut Masteratul în “Management Internațional” și în “Finanțe și Contabilitate” la Școala de Științe Economice din Stockholm și la Universitatea din St. Gallen.

Comentati?

Your email address will not be published.