Oficial: Mercedes X-Class, primul pick-up premium de clasa medie, este aici

,
4.01K 0

Mercedes X-Class a fost dezvăluit oficial. Primul pick-up destinat producției de serie pe scară largă al mărcii germane inagurează o nouă nișă, aceea a pick-up-urilor premium de clasă medie.

Construit în colaborare cu Nissan, pe platforma cu șasiu separat a actualului Navara, Mercedes X-Class va primi la debut motorul diesel de 2,3 litri cu patru cilindri al casei nipone, declinat în versiuni turbo și bi-turbo cu 163, respectiv 190 CP. Ambele versiuni sunt oferite cu tracțiune spate sau integrală, alături de o cutie manuală cu șase trepte. Modelul de 190 CP va putea fi comandat și cu o transmisie automată cu șapte trepte. Mercedes promite și funcția de blocare a diferențialului central și a celui (opțional) spate.

Din 2018, Mercedes X-Class va avea și o versiune V6 diesel de 3 litri. Motorul 100% Mercedes va dezvolta 258 CP și 550 Nm și va fi disponibil exclusiv cu tracțiune integrală și transmisia automată 7G-Tronic Plus. Modelul de top va fi echipat cu sistemul Dynamic Select, de setare a parametrilor motorului, direcției și accelerației. Garda la sol a pick-up-ului cu o lungime de 5,34 metri măsoară 20,2 centimetri în varianta standard. Contra cost, Mercedes oferă o gardă la sol mărită cu 2 centimetri.

mercedes-x-class-1-3

Din punct de vedere estetic, Mercedes X-Class va beneficia de toate punctele forte ale unui pick-up clasic, afișând un aspect robust, cu o grilă masivă cu două lamele cromate și steaua Mercedes amplasată central. Mercedes anunță trei versiuni de echipare, cu design specific: Pure (orientat spre off-road, bare de protecție și ornamente caroserie negre), Progressive (ornamente și bare de protecție în culoarea caroseriei) și Power (pune accent pe confort și stil, bare cromate).

Interiorul are un design unic, 100% Mercedes, cu scaune ergonomice cu reglaje electrice și tapițerie din piele de cea mai bună calitate. Planșa de bord modernă se remarcă prin ecranul independent al sistemului multimedia Comand, poziționat deasupra consolei, respectiv prin ornamentul central (lemn sau plastic cu aspect metalic) ce se întinde pe toată lungimea acesteia. Pentru versiunile Progressive și Power, Mercedes oferă pachetul Style ce aduce elemente de decor din lemn natur și un geam posterior escamotabil electric.

Ușa benei se deschide la un unghi de 90 grade pentru modelele cu bară spate și la 180 grade la cele fără. La capitolul siguranță, Mercedes X-Class dispune de sisteme moderne precum Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Assist și Trailer Stability Assist.

Mercedes X-Class va fi disponibil pe piețele din Europa, America Latină, Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă, din luna noiembrie, la un preț de pornire de 37.294 euro (Germania). Versiunea destinată clientelei europene va fi produsă în uzina Nissan de la Barcelona.

mercedes-x-class-1-8

Comentati?

Your email address will not be published.