Oficial – Mercedes-Benz Clasa C facelift este aici!

,
2.48K 1

Mercedes-Benz Clasa C vine acum cu o figură nouă, pentru a anima gama care a vândut peste 415.000 de vehicule doar în 2017. Limuzna de clasă medie este acum mai inteligentă, vine cu faruri și stopuri noi, dar și cu o grilă tip diamant standard. Iată tot ce știm la ora actuală despre Mercedes-Benz C-Class facelift, care va fi prezentat luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva.

Produs pe patru continente, la uzinele din Bremen (Germania), East London (Africa de Sud), Tuscaloosa (Statele Unite) și Beijing (China), Mercedes-Benz Clasa C rămâne prin tradiție un bestseller.

Mercedes-Benz Clasa C facelift

Vine acum cu o bară față redesenată, în timp ce bara din spate, atât în cazul limuzinei, cât și al modelului break, prezintă o secțiune mai joasă, aspectul, finisajul și evacuările fiind configurate în funcție de linia de echipare și de motorizarea aleasă de viitorul proprietar.

Un contur clar strălucitor redefinește configurația farurilor și a stopurilor. Din fericire, Mercedes a renunțat la luminile LED cu secțiune dublă pe care le-am văzut la prototipurile surprinse în teste. Clasa C facelift este echipată standard cu lumini de zi LED. Farurile LED High Performance sunt disponibile opțional. În premieră în familia Clasei C, vin farurile MULTIBEAM LED, cu 84 de module LED controlate individual. Funcții ca lumină de intersecție, lumină de giratoriu, lumină de oraș și lumină pentru vreme rea sunt integrate în LED Intelligent Light System, care echipează optional mașina.

Mercedes-Benz Clasa C facelift

Mercedes le oferă clienților trei opțiuni de vopsea pentru limuzină și pentru break: Mojave silver metallic și emerald green metallic.

C-Class devine digital, dar își păstrează imaginea clasică, primind la interior finisaje cu lemn de nuc și stejar de culoarea antracitului. Noi în gama Clasei C vin finisajele magma grey/black și saddle brown, în cazul în care cumpărătorul bifează căsuța AMG Line. Acesta poate comanda și Pachetul Multicontour Seat Package, cu suport lateral și lombar, care permite reglajul individual al scaunelor cu ajutorul unei pompe pneumatice. Camera de aer asigură o mișcare armonioasă și oferă masaj lombar.

Mercedes-Benz Clasa C facelift

Bordul urmează conceptul care ne este deja familiar de la Clasa S, cu un instrumentar complet digital, ce poate fi configurat în trei moduri “Classic”, “Sport” și “Progressive”.

Versiunea de bază va primi ceasurile clasice și un display color de 5.5 inci care le separă. Panoul digital oferit opțional integrează un ecran de 12.3 inci. Ecranul amplasat deasupra consolei centrale este disponibil cu două dimensiuni. În combinație cu sistemul Audio 20, acesta are o diagonală de 7 inci, în timp ce sistemul COMAND aduce la bord display-ul de 10,25 inci.

Disponibile din momentul debutului noii Clase E, în ianuarie 2017, butoanele tactile se regăsesc și pe volanul Clasei C, reacționând la mișcări de glisare ca acelea folosite pe ecranul unui smartphone, capabile să comande sistemul multimedia și funcțiile panoului de bord, fără ca șoferul să fie nevoit să-și ia mâinile de pe volan. Controlul vocal LINGUATRONIC și controller-ul tactil oferă acces și control asupra sistemului multimedia.

Mercedes-Benz Clasa C facelift

Așa cum era de așteptat, Clasa C vine cu cele mai noi sisteme de asistență. Modelul este capabil să ruleze  semi-autonom în anumite circumstanțe, grație camerelor și sistemelor radar aflate la bord. Acestea îi permit să detecteze obstacole la o distanță de 500 de metri în față. Radarele scanează împrejurimile pe o distanță de 250 de metri în față, 40 de metri în lateral și 80 de metri în spate. Camera oferă și o redare 3D pe o distanță de 90 de metri în față.

Având la bază informațiile furnizate de hărți, Active Distance Assist DISTRONIC poate regla viteza în apropierea virajelor, a intersecțiilor și a sensurilor giratorii. Mașina poate schimba singură banda datorită sistemului Active Lane Change și poate frâna în situații de urgență (Active Emergency Stop). Active Brake Assist este dotare standard în gamă.

Clasa C primește opțional și funcția de confort ENERGIZING, care utilizează controlul climei și al scaunelor, în combinație cu iluminarea interioară și cu muzica, pentru a crea o atmosferă personalizată, în funcție de preferințele și nevoile celor aflați la bord. Fiecare dintre cele șase programe rulează pe un interval de zece minute.

Mercedes-Benz Clasa C facelift

ămânem la bordul Clasei C pentru a bifa sistemul multimedia Audio 20 oferit standard. Clientul poate alege și cea mai nouă generație a sistemului COMAND Online, care oferă informații referitoare la trafic, la vreme, la benzinării și parcări gratuite în timp real.

Mercedes-Benz Clasa C facelift va sosi luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva. Constructorul premium va oferi mai multe informații referitoare la C-Class și la gama de motorizare în martie. Așa că rămâneți pe recepție!

One Comment

  • Christian Oscar says:

    Asadar va arata tot ca un Renault Clio in interior daca nu adaugi dotari optionale de cel putin 10.000 de euro. Tipic…:))

Comentati?

Your email address will not be published.