O Săgeată Argintie pentru Le Mans: Mercedes-Benz DTW

,
1.43K 0

Mercedes-Benz DTW, o Săgeată Argintie pentru secolul XXI. Din nefericire, supercarul uluitor nu este o creație oficială marca Daimler, ci rodul imaginației lui Martin Chatelier, un student francez la Design.

Mașina a fost realizată cu gândul la Cursa de 24 de ore de la Le Mans și prezintă tehnologii futuriste cum ar fi anvelope printate tridimensional și elemente aerodinamice active. Chatelier vrea să desființeze schimbarea anvelopelor la Le Mans: mici imprimante 3D sunt amplasate în spatele fiecărei roți. Pe parcursul rulării, pneurile mașinii Mercedes-Benz DTW sunt îmbrăcate într-un strat nou de cauciuc. Cauciucul nou poate fi aplicat doar în linie dreaptă – dar sunt multe linii drepte la Le Mans.

Contrar tendințelor hibrid, Martin Chatelier a decis să-și echipeze mașina de curse imaginară Mercedes-Benz DTW cu două motoare electrice, renunțînd la motorul pe combustie. Ceea ce încarcă DTW-ul este o turbină Tesla, alimentată, la rândul ei, de două rezervoare cu aer comprimat, localizate pe laterale, lângă cockpit.

mercedes-benz-dtw-2

Elementele active aerodinamice ajută la colectarea aerului necesar pentru funcționarea turbinei Tesla. Sistemul vizionar poartă denumirea de Aerodynamics Energy Recovery System (Sistem Aerodinamic de Recuperare a Energiei). Mașina de curse futuristă pentru Le Mans este dotată și cu sistem de frânare pe aer comprimat – așa cum era odată legendarul Mercedes-Benz 300 SLR. Atunci când pilotul apasă frânele, patru plăci ies din caroserie, mărind rezistența la înaintare și scurtînd distanța de frânare.

Șasiul acestui Mercedes-Benz DTW este construit în totalitate din grafen, un tip de carbon alcătuit din straturi plate, cu grosimea unui atom, atomii fiind dispuși într-un cadru cu aspect de fagure. Acesta are ca scop asigurarea unei vizibilități superioare, pentru că grafenul este transparent, dar și menținerea unei greutăți reduse.

mercedes-benz-dtw-3

Supercarul DTW al lui Martin Chatelier DTW este conceput exclusiv pentru circuit, așa că fanii Mercedes entuziasmați la gândul unui coupe AMG cu motor amplasat central ar trebui să se reorienteze. Studentul francez la Design a conceput acest spectaculos Mercedes-Benz DTW pentru “Michelin Challenge Design” – o competiție care are ca scop proiectarea unor mașini de curse pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2030.

Foto: Martin Chatelier

Comentati?

Your email address will not be published.