O pasiune uriașă pentru modele Mercedes-Benz minuscule

,
1.82K 0

Între realitate și ficțiune este doar o linie subțire de tot, pe care fotograful Stephan Garcon o spulberă deseori. Poate că munca artistului care locuiește în Germania pare o joacă de copii.

Creioane colorate, o sită de nisip pentru copii și câteva ustensile. Nu are nevoie de mai mult ca să-i farmece pe cei care îi privesc munca și se întreabă: este real? Muncind în atelierul său aflat dintr-o fostă bază militară americană, lângă orășelul german Bitburg, fotograful creează aventuri în miniatură cu modele Mercedes-Benz pe post de eroi și uneori chiar cu dinozauri pe post de răufăcători.

Mini-world4

„Intenția mea este să creez imagini în fața cărora un spectator obișnuit trebuie să se gândească dacă obiectele sunt reale sau nu”, spune Stephan Garcon despre munca sa.

Și pentru a transforma artificialul în realitate, artistul în vârstă de 50 de ani face absolut totul manual.

Chiar în acest moment, el construiește o întreagă scenă pentru modelul 300 SE – mașina de curse care a purtat numărul 617 și care a câștigat Marele Premiu al Argentinei în 1964. Pilotul Eugen Böhringer a fost cel care s-a aflat la volanul legendarului model.

Decorul, care a fost odată o bază militară, este perfect pentru scena concepută de Garson: este platoul pentru recrearea cursei în care mașina Mercedes-Benz a alergat după victorie. Stephan Garcon a împrumutat de la fiul său în vârstă de 2 ani o lopățică de nisip, pentru a acoperi mașina de legendă 300 SE cu un strat de praf.

Cu o pasiune uriașă pentru versiunile miniaturale ale vehiculelor Mercedes-Benz, Stephan Garcon și-a tot mărit colecția de-a lungul timpului. În acest moment, aceasta este alcătuită din peste 50 de figurine și de modele de automobile. Dar în realitate, el conduce tot un Mercedes, un R-Class negru, evident, în mărime naturală, fabricat în 2009. R-ul gigant are mult spațiu pentru automobilele minuscule.

Pasiunea sa nu a apărut, pur și simplu, din senin. Garcon a crescut printre mașini: tatăl său a lucrat la un dealer, așa că micul Stephan a avut de-a face cu automobilele. După absolvire, și-a cumpărat un W 124. Iar dragostea sa pentru modele clasice nu a dispărut de-a lunguul timpului și nici nu i-a limitat misiunea de a construi cam orice model.

Sursă foto: Mercedes-Benz

Comentati?

Your email address will not be published.