Noul Mercedes-Benz EQC – Primele informații oficiale

,
3.77K 1

Noul Mercedes-Benz EQC. Primele informații oficiale. Mercedes-Benz a prezentat la Stockholm prima sa mașină concepută ca fiind cu emisii zero. Începe o nouă eră a electromobilității premium.

În 2016, Mercedes lansa ideea unui nou nivel în electro-mobilitate, prin construirea unui brand EQ. Astfel, Mercedes-Benz EQC devine primul membru al noii familii electrice. Este un crossover cu o siluetă robustă și linii tipice unui coupe, care îi conferă o imagine dinamică.

Mercedes-Benz EQC

Partea frontală este individualizată de o suprafață amplă, care integrează grila și farurile. În premieră, panoul de culoare neagră este delimitat în partea superioară de o fibră optică ce creează o legătură vizuală între farurile MULTIBEAM LED cu carcase negre lucioase oferite standard. Contrastul produs de benzile albastre pe fondul negru și înscrisul MULTIBEAM în albastru confirmă discret apartenența la familia EQ.

Și interiorul lui EQC primește electro-look-ul avangardist evident la exterior. Instrumentarul de bord, liniile asimetrice, ventilațiile cu aspect neconvențional cu detalii în rose gold asigură atmosfera futuristă la bord.

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC, surprins cu un camuflaj nou

Primul model lansat sub brand-ul EQ prezintă un sistem de propulsie care integrează câte un motor electric pe fiecare dintre cele două punți, asigurându-i astfel tracțiune integrală. Pentru a reduce consumul de energie și pentru a spori dinamica, cele două motoare asincrone au configurații diferite. Motorul de pe puntea din față este optimizat pentru cea mai bună eficiență în sarcină parțială, în timp ce unitatea din spate asigură latura sportivă. Împreună, acestea generează 300 kW și un cuplu maxim de 765 Nm.

Cu o lungime de 4,761 mm, o lățime de 1,884 și o înălțime de 1,624 mm, EQC poate purta jante bicolore cu dimensiuni între 19 și 21 de inci, cu aerodinamică optimizată. Ca la coupe-urile companiei, plăcuța de înmatriculare are spațiul rezervat în bară.

Astfel, EQC este cu 105 mm mai lung decât […]

One Comment

Comentati?

Your email address will not be published.