Noul BMW Seria 7 – Rivalul lui Mercedes S 65 AMG spionat în haine M

,
2.36K 0

Noul BMW Seria 7 a fost spionat din nou în timpul testelor, de această dată în versiunea M. Noua platformă și materialele de fabricație mult mai ușoare sunt acum confirmate pentru viitorul rival al lui Mercedes-Benz  S 65 AMG.

Noul BMW Seria 7 va folosi o combinație de aluminiu, oțel ultrarezistent și parți din fibră de carbon, toate menite să reducă greutatea și nivelul de rigiditate.

Cunoscuta în interiorul companiei sub numele de cod OKL sau Oberklasse – termenul german pentru „clasa de lux”, noua platformă care va sta la baza noii limuzine a fost concepută pentru a susținea toate modelele BMW care folosesc un motor montat longitudinal. Acest lucru se aplică și viitoarelor modele Seria 5 și Seria 6.

Puterea va proveni de la o gamă de motoare în șase, opt și doisprezece cilindrii. Va exista, de asemenea, și o versiune plug-in-hybrid poziționată drept competitor direct pentru noul Mercedes-Benz S 500 Plug-In Hybrid, care va combina un motor electric cu unul pe benzină.

Ca parte a noii game/familii modulare de motorizări, ambele unități pe benzină și diesel vor avea caracteristici asemănătoare. De asemenea, și noua versiune M Performance se va alătura gamei. Sub capotă găsim un motor V8 twin-turbo care va produce, cel mai probabil, între 500 și 550 CP. A fost respinsă oficial existența unei versiuni M7 de sine stătătoare.

BMW-7-Series-M-Package-006

În afară de noua transmisie automată în nouă rapoarte ZF, noul BMW Seria 7 va juca rolul unui cobai pentru o serie întreagă de sisteme inovative cum ar fi avertizarea în trafic, parcarea automată și condusul autonom.

Imagini: AUTOMEDIA

Comentati?

Your email address will not be published.