Noul BMW Seria 5 G30 și secretele sale – plus cele mai recente fotografii spion

,
2.94K 0

Noul BMW Seria 5 G30 a fost surprins înaintea premierei sale mondiale, care va avea loc în vară. Noua platformă OKL și materialele ușoare au fost confirmate pentru noua limuzină de clasă mare, aidoma elementelor de design împrumutate de la noul Seria 7 G11.

Structura noului BMW Seria 5 folosește o combinație de aluminiu, oțel de înaltă rezistență format la cald și piese compozite din fibră de carbon pentru a reduce masa la gol.

Platforma sofisticată a noului Seria 5, cunoscută intern sub denumirea de OKL sau Oberklasse – termenul german pentru ‘clasa de lux’, a fost concepută pentru a sta la baza modelelor de clasă mare și de lux de la BMW, care folosesc un motor amplasat longitudinal, incluzînd aici Seria 7 și viitorul Seria 6.

Tehnologia CFRP va fi folosită nu numai în scopuri structurale, ci și pentru componentele cheie, cum ar fi acoperișul, capota, capacul portbagajului și portierele.

BMW-5-series-003

Noul BMW Seria 5 va fi acompaniat de o familie de motoare modulare, o versiune plug-in hybrid urmând să fie disponibilă chiar de la startul vânzărilor. De fapt, AutoBild îndrăznește să prezică nu una, ci trei versiuni hibrid pe care BMW le are în plan, acestea beneficiind de o autonomie electrică de până la 50 km.

Unitățile cu cilindri în linie joacă rolul principal în noua familie de motoare modulare, atât unitățile pe benzină, cât și cele pe motorină apelând la soluția cilindrului unic de 500 cmc, multiplicat în funcție de necesități. Două versiuni de 3 litri pe benzină și trei de 3 litri pe motorină, toate avînd câte 6 cilindri vor fi oferite: 530i/333 CP, 535i/375 CP, 530d/286 CP, 530d/333 CP, M550d/401 CP, trei turbo și unul cu un motor electric turbo.

Noua limuzină G30 va fi și primul model Seria 5 disponibil cu motor cu 3 cilindri, acesta dezvoltînd 150 CP și cotat cu un consum de combustibil de numai 3,9 l/100 km, ceea ce reprezintă un record în acest segment.

BMW-5-series-008

BMW intenționează să ofere noul model Seria 5 însoțit de transmisia automată cu nouă trepte de la ZF și o serie de sisteme inovatoare, cum ar fi avertizarea în trafic, parcare autonomă și capacitatea de a rula autonom.

Noul BMW Seria 5 va fi dezvăluit în iulie 2016, la patru luni după apariția noii generații Mercedes E-Class. Trei versiuni vor fi disponibile: limuzina (nume de cod G 30, iulie 2016), o versiune break (nume de cod G 31, noiembrie 2016) și una GT în primăvara anului 2017.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.