Noile modele SUV smart și Maybach au fost confirmate

Proiecte de noi SUV-uri
,
2.49K 0

Smart își va extinde gama din prezent cu un SUV, o perspectivă cu care brand-ul care se vrea în trend a tot jonglat în ultimii ani. Acum, însuși CEO-ul de la Daimler, Dieter Zetsche, a fost citat: ‘Dacă am extinde familia smart, segmentul SUV ar fi unul spre care ne-am putea orienta.

Crossoverul ar trebui să moștenească o structură împrumutată de la Renault, folosită și de frații mai mici fortwo și forfour. Noul model ar ajuta la reducerea poverilor financiare care ar trebui luate în considerare în construirea de la zero a unei paltforme nou-nouțe și ar putea duce beneficiile colaborării Renault-Dailer la un nou nivel.

O altă problemă de care ar trebui să se țină cont este profitabilitatea reală a brand-ului, aflată încă la mare distanță de a fi, să spunem, cel puțin satisfăcătoare. Cu siguranță, un crossover de dimensiuni mici pare mai mult decât potrivit pentru a readuce lucrurile pe linia de plutire, în special pe piața europeană.

Totuși, Zetsche avertizează în legătură cu obstacolele inevitabile de care proiectarea unui SUV smart de mici dimensiuni s-ar putea lovi, toate provocate de problemele legate de spațiu și amplasarea motorului în spate, dar și de configurația cu tracțiune spate.

De cealaltă parte a aspirațiilor Mercedes în ceea ce privește SUV-urile se află posibilitatea tentantă a unui SUV Maybach. “Vom mai crea modele Maybach, dar nu pentru toate vehiculele. Orice Maybach trebuie să aibă un rost, pentru că nu vorbim doar despre a pune un logo pe o mașină”, a dezvăluit Martin Hulder, manager de proiect pentru gama restructurată S-Class.

Din punct de vedere tehnic, SUV-ul Mercedes-Maybach va fi bazat pe viitorul GLS. Se va poziționa ca un rival direct pentru modelele deja anunțate Bentley Bentayga și primul SUV din istorie construit de Rolls-Royce, acesta din urmă blocat încă în etapa interminabilă a dezvoltării, vizînd cererile febrile ale unor piețe ca aceea din Asia sau din Estul Mijlociu, acolo unde SUV-urile de dimensiuni mari sunt încă prețuite atât pentru statura impozantă, cât și pentru spațiul generos oferit ..

 

Comentati?

Your email address will not be published.