Noi informații despre seria Mercedes GLC

Mercedes GLC
,
1.52K 0

Noul Mercedes GLC va fi arătat în premieră mondială pe 17 iunie. Știm deja cum va arăta gama de modele.

Noul Mercedes GLC – urmașul lui GLK – va fi arătat în premieră mondială pe 17 iunie, prima prezentare oficială avînd loc în cadrul unui eveniment organizat lângă Stuttgart.

Lansarea va urma în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Noul Mercedes GLC va folosi noua platformă MRA de la Clasa C, iar interiorul va urma, de asemenea, liniile ergonomice și calitatea din interiorul aceluiași model.

Cea de-a doua generație a SUV-ului de clasă medie de la Mercedes reprezintă o îndepărtare semnificativă de look-ul pătrățos al GLK-ului. Fostul GLK era foarte original cu unghiurile sale drepte într-o lume dominată de SUV-uri de tip coupe.

Dar noul designer Gorden Wagener vrea să creeze o siluetă mai elegantă, mai sportivă și mai modernă. Cu un interior mai spațios, noul GLC va concura cu BMW X3 și Audi Q5.

De la mijlocul anului 2016, GLC Coupe va rivaliza cu BMW X4 și Porsche Macan, Da, Porsche Macan, pentru că, pentru prima oară, GLC va primi o versiune AMG, dar și versiuni  cu volanul pe dreapta.

Gama de motorizare include două motoare pe benzină și două pe motorină, preluate de la C-Class: GLC 250 (motor turbo de 2 litri) și GLC 400 (motor turbo V6 de 3 litri) și un diesel de 2.1 litri la GLC 220d și la GLC 250d. Toate motoarele  vor fi cuplate cu noua cutie automată cu 9 trepte.

Vor exista de asemenea, și versiuni cu tracțiune pe spate.

GLC este unul dintre cele zece modele Mercedes care vor primi o versiune Plug-In Hybrid. Ca și C 350e, GLC 350e va fi propulsat de un motor turbo pe benzină, de 2 litri și 211 CP și de un motor electric cu 82 CP, iar puterea maximă va atinge 279 CP. Estimăm o autonomie electrică de până la 30 km și un consum de combustibil sub 2,5 l/100 km.

GLCe va transmite puterea către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii automate cu șapte trepte.

Pentru prima oară, GLC va avea și trei versiuni AMG. GLC este cel de-al treilea model Mercedes care va primi o versiune AMG Sport Line – o versiune intermediară care face legătura între modele obișnuite și versiunile de top AMG. GLC 450 AMG Sport Line va folosi un motor V6 de 3 litri cu aproximativ 367 CP, în timp ce versiunile de top AMG vor fi disponibile în două trepte de putere, ambele propulsate de noul biturbo V8 de 4 litri: GLC 63 cu 476 CP și GLC 63 S cu 510 CP.

Comentati?

Your email address will not be published.