Nick Matthew – Dacă volanul ar fi o rachetă…

Triplul campion mondial la squash tocmai a primit un Mercedes-Benz A-Class.
,
3.77K 3

Este Nick Matthew unul dintre cei mai buni jucători de squash din lume, dar este un șofer îngrozitor! Nu vă faceți griji, nu-l jignim sub nicio formă. O spune chiar în cartea sa autobiografică “Sweating Blood” (“Transpirînd sânge”). Dumnezeu să o salveze pe regină, acum că sportivul a primit recent un Mercedes-Benz A-Class de la un dealer din Derbyshire, England.

Dacă volanul ar fi o rachetă de squash, totul ar fi atât de ușor pentru fostul număr 1 mondial, Nick Matthew. În cartea sa autobiografică, triplul campion mondial rememorează cu umor primele sale experiențe la volanul unui Mercedes-Benz B-Class turcoaz.

Într-o seară, s-a oferit să ducă niște fete acasă, undeva în Sheffield. Dar ajungînd la destinație, în vârful unui deal, și-a dat seama că, sub nicio formă, nu are cum să întoarcă mașina într-un spațiu atât de îngust. Așa că a dat înapoi, la vale, lovind cam toate oglinzile laterale ale mașinilor parcate pe margine. “Nu e de mirare că locatarii s-au instalat la ferestre ca să vadă de ce era gălăgie afară. Și iată-mă pe mine, în mașina mea turcoaz, cu numele meu inscripționat mare pe lateral, mergînd înapoi cu îndemânarea unui șofer de taxi din Egipt”, își amintește Matthew.

Nick Matthew A-Class

I-ar fi atât de ușor să conducă dacă volanul ar fi o rachetă de squash…

Două zile mai târziu, un polițist i-a bătut la ușă. Unul dintre locatari făcuse o plângere pentru o daună de 700 de lire sterline. Matthew i-a spus polițistului că doar avariase oglinzile, nu și vopseaua.

Ei bine, a dat de permis “doar” de cinci ori și l-a pierdut la scurt timp după ce l-a obținut, pentru depășirea limitei de viteză. Așa că au mai urmat două examene ca să-l ia înapoi.

Al doilea Mercedes al lui Nick Matthew a fost un C-Class argintiu, iar de curând, a primit un A-Class. Toate cu numele său incripționat mare pe portiere. “Nu pot să conduc prost sau să recurg la gesturi de furie, pentru că toată lumea ar vedea imediat cine este idiotul aflat la volan”, spune el.

“Din fericire pentru ceilalți participanți la trafic, abilitățile mele s-au îmbunătățit în ultimii ani”, spune cu modestie triplul campion mondial la squash.

Și în România, squash-ul avansează cu pași repezi. Federația Română de Squash a văzut lumina zilei în mai 2014 și avem deja aproximativ 50 de terenuri de squash și doi jucători în clasamentul mondial. Dar avem încredere că sportivii noștri sunt șoferi mai buni ca fostul număr 1 mondial, Nick Matthew.

3 Comments

Comentati?

Your email address will not be published.