Mercedes va prezenta noua platforma electrică MEA în toamnă la Paris

,
1.35K 0

Era eco a început deja pentru Mercedes-Benz. La Salonul Auto de la Paris, Mercedes va prezenta  platformă electrică MEA pentru vehicule propulsate exclusiv de baterie. Primul vehicul construit pe această platformă va fi lansat până la sfârșitul acestui deceniu.

Producătorul de lux din Stuttgart pune la cale lansarea a patru vehicule electrice până în 2020, primul concept făcîndu-și apariția chiar în această toamnă. Conform informațiilor deținute de noi, Mercedes lucrează la patru vehicule care au la bază noua platformă MEA (Modular Electric Architecture): două SUV-uri (din clasa GLC și GLE) și două limuzine (în segmentul Clasei C și al Clasei S).

Primul concept bazat pe noua platformă va fi expus la salonul de la Paris în această toamnă sub forma unei limuzine de lux ce va concura cu Tesla Model S.

În cadrul unui eveniment care a avut loc la Stuttgart, săptămâna trecută, șeful departamentului de strategie de la Daimler, Wilko Stark, a confirmat planurile companiei de a lansa o întreagă gamă de vehicule electrice, care vor beneficia de o autonomie de cel puțin 500 km.

“Odată lansată, această gamă va fi foarte atrăgătoare pentru clienți. Asta înseamnă că trebuie să fie plăcute la condus, potrivite pentru viața de zi cu zi, dar și să aibă un preț convenabil”, a declarat Stark, cu doar câteva luni înainte de lansarea primului concept electric cu autonomie mare produs de Daimler.

Bateria litiu-ion ultra-eficientă, furnizată de sucursala Deutsche ACCUMOTIVE a celor de la Daimler, în colaborare cu strategia inteligentă de funcționare a celor de la Mercedes-Benz va permite, pentru prima oară, o autonomie de până la 500 de kilometri, mașina fiind exclusiv alimentată de baterie. Procesul rapid de încărcare prin intermediul tehnologiei  Combined Charging System (CCS), care va fi integrată în premieră în structura acestui vehicul inovator, va face încărcarea și rularea deosebit de comode.

Mercedes nu a oferit detalii despre noua platformă dar a prezentat prima fotografie oficială cu aceasta. În fotografie putem vedea că puterea va proveni de la două motoare electrice, unul plasat la puntea față și unul la puntea spate.

Comentati?

Your email address will not be published.