Mercedes va deschide noua fabrică pentru cutia cu 9 trepte la Sebeş, în România, pe 4 aprilie

Marea deschidere a uzinei de cutii de viteze 9G-Tronic
,
1.36K 0

Star Transmission, sucursala Daimler în România, va extinde capacitățile de producție de la Sebeș cu producerea modernelor cutii automate cu 9 trepte începînd cu 4 aprilie 2016.

Daimler colaborează cu întreprinderea de la Cugir încă din 1996, atunci când piese pentru prima generație a cutiei pentru Clasa A de la Mercedes se construiau acolo. În 2001, Daimler a demarat colaborarea Star Transmission Cugir pentru fabricarea roților dințate și a pieselor pentru Mercedes și pentru alte mărci auto din Europa. Ulterior, fabrica s-a extins la Sebeș. În 2011, piese și componente de volum se construiesc la Cugir, iar producții de piese în loturi reduse, prototipuri și dispozitive, inclusiv structura cutiilor de viteze – la Sebeș. Producția de la Sebeș a fost transferată, anul trecut, la Cugir.

Începînd cu 2013, Star Transmission a devenit sucursală Daimler 100% și a demarat extinderea capacităților de producție de la Sebeș.

În iulie 2013, o nouă hală de asamblare de 9000 de metri pătrați a pornit producția cutiilor automate cu 5 trepte rezervate vehiculelor comerciale Mercedes, atunci când capacitățile de producție de la Cugir și de la Sebeș au atins cifra de 1000 de angajați.

La începutul anului 2014, ca urmare a unei investiții în valoare de 40 de milioane de euro într-o hală de 13 000 de metri pătrați, a luat startul producția noilor cutii automate cu 7 trepte și dublu ambreiaj, destinate noii game compacte de la Mercedes, avînd la bază noua platformă cu tracțiune față (A, B, CLA, GLA-Class). Cu această ocazie, forța de muncă a ajuns de la 150 de oameni la 1200.

Cutiile cu 7 trepte și dublu ambreiaj sunt transportate apoi la uzinele Mercedes de la Kecsemet, Ungaria (Clasele A și B) și de la Rastatt, Germania (Clasele A, B și GLA).

În aprilie 2014, Mercedes a decis să extindă dezvoltarea capacităților de producție de la Sebeș, inaugurînd noua hală pentru producția revoluționarei cutii automate cu 9 trepte 9 G-Tronic. Este o nouă etapă a investiției de peste 300 de milioane de euro făcute de Daimler în România, o investiție care va produce încă 500 de locuri de muncă, în afara celor 1200 deja existente. Hala principală de 43 000 metri pătrați va fi amplasată pe o arie de 72000 de metri pătrați.

Noua cutie automată cu 9 trepte este produsă la ora actuală la uzina Mercedes de la Stuttgart, iar fabrica de la Sebeș va fi cea de-a doua și singura locație din afara Germaniei care o va produce. Noua transmisie automată cu 9 trepte este caracterizată de un raport lung de 9,15 între prima și a 9-a treaptă, care permite rularea la viteze mari cu turații mici, favorizînd astfel un consum redus de combustibil.

Noua cutie automată cu 9 trepte va fi instalată la vehiculele Mercedes cu tracțiune spate și va permite și asocierea cu motoare de 4 cilindri. Aceasta va înlocui treptat cutia automată cu 7 trepte.

Momentele-cheie ale investiției Mercedes la Sebeș

2001 – Daimler stabilește filiala Star Transmission la Cugir, aceasta începînd să producă roțile dințate pentru cutii și sisteme de direcție.

2012 – Star Transmission a decis extinderea la Sebeș cu o investiție într-o afacere pornită de la zero – Star Assembly – construind o unitate de producție nou-nouță.

Iulie 2013 – Începe producția cutiilor automate cu 5 trepte pentru vehiculele utiliare Mercedes.

Ianuarie 2014 – Ia startul producția noilor cutii automate cu 7 trepte și dublu ambreiaj. Acestea au fost destinate noii game compacte de la Mercedes (A, B, CLA, GLA-Class, GLA Shooting Brake în 2015).

Aprilie 2014 – o nouă hală de producție începe lucrul. În ea se va construi, începînd cu 2016, noua cutie automată cu 9 trepte 9G-Tronic.

4 aprilie 2016 – Debutul producției cutiilor 9G-Tronic.

Comentati?

Your email address will not be published.