Mercedes GLB: Baby G-Class cu 7 locuri surprins în teste

,
1.9K 0

Mercedes-Benz GLB. Baby G-Class cu 7 locuri ajunge pe piață în 2019. Poziționat între actualele GLA și GLC, noul GLB oferă o alternativă mai spațioasă și mai orientată către off-road față de GLA.

Primele prototipuri au intrat deja în teste, așa cum arată colegii noștri de la AutoWeek.nl și fotografia prototipului care se ascunde sub caroseria actualului GLA, evident modificată pentru a se potrivi cu ampatamentul extins.

Denumit GLB și cunoscut intern sub numele de cod X 247, noul SUV folosește platforma MFA2, care stă și la baza modelelor A-Class și B-Class, moștenind gama de motorizare și dotările acestora. Așteptat să fie disponibil în compania unui sistem electric de tracțiune integrală încă de la început, noul Mercedes-Benz GLB va veni, cel mai probabil, doar cu motoare cu patru cilindri.

Din punct de vedere al design-nului, viitorul GLB poate fi, cu ușurință considerat un baby G-Class, avînd în vedere proporțiile sale pătrățoase, arcadele evazate ale roților și grila verticală a radiatorului. Structura cu plafon înalt și cu geamuri înclinate abrupt în partea din spate, combinate cu extremitățile scurte, sunt menite să asigure suficient spațiu pentru bagaje, dar și un interior spațios.

Două versiuni de caroserie vor fi disponibile, una mai mică, cu 5 locuri și cu un ampatament cu 120 mm mai scurt alăturîndu-i-se modelului GLB cu 7 locuri în viitorul apropiat.

Este interesant și înțelept faptul că Mercedes-Benz a decis să nu urmeze calea MPV-urilor clasice pentru a riposta la adresa rivalului BMW și a modelului Seria 2 Active Tourer/Gran Tourer. Un frate mai mare, mai spațios pentru crossover-ul GLA ar trebui să se dovedească a fi pariul câștigător, din moment ce piața globală este din ce în ce mai atrasă de SUV-uri.

Foto: Autoweek

Comentati?

Your email address will not be published.