Mercedes G 63 AMG 6X6: Gulliver în țara piticilor

Un Mercedes G 63 AMG pe circuitul de la Zandvoort
,
2.03K 0

O pistă plină de supermașini este ultimul loc unde am căuta un Mercedes G 63 AMG 6X6. Dar proprietarul a considerat că ar putea fi distractiv ca elefantul să se alăture “balerinlor” cu mulți cai putere, pe circuitul Zandvoort din Olanda.

Aceasta nu este o mașină de curse. Costă aproape jumătate de milion de dolari, are 536 CP și un V8 de 5.5 litri. S-ar părea că, cel puțin deocamdată, are cifrele perfecte pentru cursă. Dar îi lipsește ceva. De fapt, are ceva în plus. Poate câteva tone? Dihania are gabarit un pic depășit pentru a fi o balerină ca toate mașinile cu motoare nebune de pe pistă. Cântărește 3,8 tone și este construit special pentru cel mai dur off-road.

Citiți mai mult despre Mercedes G 63 AMG 6X6!

 

Mercedes G 63 AMG 6X6

Bestia G 63 AMG 6X6 spărgătoare de curse, cu nu mai puțin de cinci diferențiale autoblocante, a reușit să parcurgă rapid liniile drepte ale circuitului amplat aproape de țărmul Mării Nordului. Dar să intre și să iasă din curbe i-a dat mari bătăi de cap acestui Arnold Schwartzenegger pe roți de 37 de inchi, cu sistem de umflare și dezumflare controlată a anvelopelor. Iar pomenirea numelui actorului născut în Austria nu este o întâmplare. Acest Gulliver cu motor a fost conceput inițial pentru forțele armate austriece.

Aceste roți gigant pot trece peste obstacole, dar nu le pot ocoli prea ușor. Unul dintre obstacole a fost decapotabila de legendă 300 SL. Dar tot ce i-a putut face AMG-ul 6X6 a fost să-i obtureze vederea în oglinda retrovizoare.

Cifrele Mercedes-ului G 63 AMG 6X6

Construit să escaladeze dune de nisip și să sfideze limitele verticale, Mercedes G 63 AMG 6X6 are o cabină este cu doar 11.8 inchi (29.97 cm) mai lungă decât a unui un G 63 obișnuit. 

Mercedes G 63 AMG 6X6Ampatamentul a fost prelungit cu 11.8 inchi, dar asta numai până la puntea de mijloc. Până în spate, mai sunt încă 43.3 inchi (109.98 cm). G-ul 6X6 a fost mărit și în termeni de înălțime și lățime. Are o înățime de 87 inchi (2,20 m) și 83 inchi (2,10 m) lățime.

Cu cinci diferențiale autoblocante, cu tracțiune integrală 6X6 și o gardă de la sol de jumătate de metru, G 63 AMG 6X6 prezintă un interior de lux. Găzduiește patru scaune reglabile electric, încălzite și ventilate, tapițerie din piele roșie sau maro deschis, plafonul și stâlpii sunt îmbrăcați în piele Alcantara. Viteza maximă este limitată la 160 km/h. Gulliver pe roți poate atinge 62 mph (100 km/h) în 7 secunde.

Comentati?

Your email address will not be published.