Mercedes F 300 Life Jet: Active Tilt Control încă din 1997

Mercedes F 300 Life jet
,
1.32K 0

Ideea funcției Active Tilt Control (ATC) folosită pentru noua generație S-Class Coupe datează din 1997 de la  conceptul F 300 Life Jet. F 300 Life Jet combina dinamica unei motociclete cu siguranța și confortul unei mașini.

În ultimii ani, am văzut vehicule și concepte ca Renault Twizy, Opel RAK, Audi Urban Concept  și VW XL1, ca să le menționăm aici doar pe cele mai importante.

Dar în 1997, Mercedes prezenta, la Salonul Auto de la Frankfurt, un concept revoluționar denumit F 300 Life Jet, care se înclina în curbe ca o motocicletă grație funcției Active Tilt Control (ATC), dar oferea siguranța și confortul unei mașini.

F 300 Life Jet este un vehicul cu trei roti, pentru două persoane, care stau una în spatele celeilalte. Și cu trei roți, stabilitatea este mai bună ca pe două roți. În principiu, mașina este un coupe, dar cele două părți ale acoperișului din aluminiu și plastic transparent pot fi îndepărtate și depozitate în spatele scaunului din spate. Sistemul portierelor este foarte complicat și include o ușă rabatabilă care se deschide în sus pentru șofer și încă o ușă rabatabilă care se deschide spre spate pentru pasager.

Active Tilt Control (ATC) este un sistem electronic complex, care calculează unghiul înclinării în raport cu viteza, accelerația, direcția și abaterea de la traiectorie ale vehiculului.

Mercedes F 300 Life Jet 1

Viteza unghiulară maximă este de 30 de grade, pneurile speciale permit unghiuri mari de cădere și de alunecare, iar jantele din aluminiu cântăresc doar 75% din greutatea jantelor convenționale de aluminiu.

Caroseria vehiculului în două locuri este făcută din aluminiu și cântărește doar 89 kg. Motorul de 1.6 litri, 102 CP și 4 cilindri a fost preluat de la Clasa A și antrenează roțile spate.

Grație unei mase reduse, F 300 Life Jet accelerează de la 0 la 100 km în 7,7 secunde și poate atinge o viteză maximă incredibilă de 211 km/h. Consumul de combustibil este de 5,3 l/100 km.

Habitaclul seamănă cu cel al unui avion, cu volanul, ceasurile  de bord, schimbătorul de viteză și scaunele în genul celor din industria aeronautică.

Noi cerințe pentru mobilitatea viitorului readuc în discuție concepte în genul Mercedes-ului F 300 Life Jet. Acest gen de vehicule poate fi baza pentru un nou segment dedicat oamenilor moderni: senzația de decapotabilă, performanțele unei mașini sport, confortul unui automobil compact, siguranța unui Mercedes-Benz și dimensiunile și consumul unei mașini din clasa mini.

 

Comentati?

Your email address will not be published.